ALEKSANDAR VUČIĆ SE SASTAJE SA ITALIJANSKIM PREDSEDNIKOM: U Rimu sledi diskusija u četiri oka o Kosovu i Metohiji!
Aleksandar Vučić će se sastati sa Salvinijem, Foto: Printscreen/Profimedia

sastanak

ALEKSANDAR VUČIĆ SE SASTAJE SA ITALIJANSKIM PREDSEDNIKOM: U Rimu sledi diskusija u četiri oka o Kosovu i Metohiji!

Glavna tema razgovora Vučića i Mogerini takođe će biti Kosovo i Metohija

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u sredu 8. maja u Rimu sa potpredsednikom vlade Italije Mateom Salvinijem, a glavna tema razgovora u četiri oka biće pronalaženje rešenja za problem Kosova i Metohije.

Nakon ovog veoma važnog susreta sa jednim od najuticajnijih političara u Evropi, Vučić će se iste večeri u Tirani sastati i da visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, u okviru procesa Brdo-Brioni, koji se održava u glavnom gradu Albanije, saznaju beogradski mediji.

Glavna tema razgovora Vučića i Mogerini takođe će biti Kosovo i Metohija.

Živu diplomatsku aktivnost predsednika Vučića ranije danas najavio je i potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić.

Đurić je rekao da će predsednik Vučić u toku naredne nedelje nastaviti važne diplomatske kontakte i učestovati na samitu u Tirani u okviru procesa Brdo-Brioni (8. i 9. maja).

Đurić je naglasio da će ti sastanci biti još jedna prilika da Srbja pokaže svoju opredeljenost za građenje normalnih odnosa u regionu.

- Sledeće nedelje možemo da očekujemo nastavak Brdo-Brioni procesa, održaće se još jedan samit tog procesa u Tirani, uz učešće najviših predstavnika Srbije, uz učešće Vučića. U narednim danima možemo da očekujemo i sastanak predsednika Vučića s potpredsednikom italijanske vlade Mateom Salvinijem, koji je nesumnjivo jedan od vodećih političkih lidera ne samo u Italiji nego i u Evropi - rekao je Đurić.

Istakao je da su ti sastanci od izuzetnog značaja za ukupan međunarodni položaj Srbije.

- I oni će biti još jedna prilika da Srbija iskaže jasnu rešenost i opredeljenost za građenje normalnih odnosa u regionu, ali i da pošalje snažnu i kontinuiranu poruku svim činiocima u međunarodnoj zajednici da interese Srba na KiM ne može da gazi bilo ko i da interese Srbije u dijalogu sa Prištinom ne može da gazi bilo ko - naveo je Đurić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.