ĐILASA NA KOSOVU DOČEKALI ZVIŽDUCIMA! Šta se zaista dogodilo u Leposaviću? (VIDEO)
Posetili Srbe u Leposaviću: Đilas sa saradnicima, Foto: Tviter

poseta SZS JUŽNOJ POKRAJINI

ĐILASA NA KOSOVU DOČEKALI ZVIŽDUCIMA! Šta se zaista dogodilo u Leposaviću? (VIDEO)

Srpska lista tvrdi da je u pitanju doček naroda, a SzS da se radi o grupi lokalnog biznismena Zorana Milojevića Zelje

Objavljeno: 12:39h

Da li je „narod“ u Leposaviću danas dočekao jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa „prigodno i onako kako dolikuje – zvižducima“ tokom posete delegacije ovog saveza Severu Kosova, ili se radilo o organizovanom verbalnom napadu „lokalnih kabadahija“?

Osnivači Saveza za Srbiju Dragan Đilas i Slaviša Ristić, posetili su Leposavić, nalazili su se u društvu dr Marka Jakšića, dr Aleksandra Ćorca i lokalnih aktivista NP „Otadžbina“, a tokom posete došlo je do verbalnog incidenta od strane, po svedočenju vlasnika TV Mir, grupe od oko 20 mladića – koja se okupila u njihovoj blizini.

Srpska lista tvrdi da je u pitanju doček naroda, a SzS da se radi o grupi lokalnog biznismena Zorana Milojevića Zelje, bliskog vrhu SNS. Milojević za KoSSev demantuje ove navode i tvrdi da on i nije znao za ovu posetu.

SzS: „Odbor za doček“

Od građana i predstavnika političkih stranaka, kako su naveli u saopštenju, želeli su da dobiju informacije o „pritiscima kojima su izloženi i sa kakvim se sve teškoćama suočavaju“.

foto: Printscreen / N1

Dragan Đilas je tokom posete gostovao i na lokalnoj TV Mir u Leposaviću, nakon čega je, kako je saopšteno, zajedno sa predsednikom pokreta Otadžbina i poslanikom u Narodnoj skupštini Srbije, Slavišom Ristićem, članom predsedništva ovog pokreta, Markom Jakšićem i drugima, bio izložen verbalnom napadu „od strane zaposlenih u Opštini Leposavić“, „pripadnika ekipe Zorana Milojevića Zelje“.

„Verbalni napad“ kako tvrde, započeo je u poznatom restoranu „M“, kada je ova grupa ušla i kako tvrde, „odmah krenula sa uvredama“.

„Posle 15-tak minuta vlasnik restorana je tražio da prestanu sa vređanjem. Po izlasku iz objekta, vređanja su nastavljena još jačim intenzitetom“, navode iz SzS.

Poručuju da je „posle svega što se desilo, jasno u kakvim uslovima žive Srbi na Kosovu i Metohiji koji ne podržavaju Aleksandra Vučića i njegov režim“.

Srpska lista: Prigodan doček pobunjivačima naroda

Pre nego da Savez za Srbiju objasni šta se njihovim članovima danas dogodilo u Leposaviću, istim povodom oglasila se Srpska lista, poručivši da je „narod u Leposaviću“ dočekao lidera Saveza za Srbiju, „prigodno i onako kako dolikuje – zvižducima“.

Srpska lista, takođe zna zašto je Đilas zapravo došao u Leposavić.

"Razume se da Đilas nije došao na Kosovo i Metohiju da bi dao doprinos učvršćivanju nacionalnog jedinstva… Đilas je na KiM došao da narod svađa i razjedinjuje."

Drugi razlog Đilasovog dolaska, po navodima Srpske liste, koji „nije slučajno izabrao ni vreme ni mesto posete je podbunjivanje i razjedinjavanje naroda“, kao i „organizacija protesta, ali ne protiv Prištine, već protiv Srbije“.

Osim da je „narod dočekao prigodno i kako dolikuje – zvižducima“ Đilasa u Leposaviću, nisu dali nikakve druge detalje.

Za četvrtak je u Kosovskoj Mitrovici najavljeno održavanje protesta #1od5miliona na kojem učestvuje i članica Saveza za Srbiju sa lokalne političke scene, Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“, čiji su lideri Slaviša Ristić i Marko Jakšić danas takođe bili u Leposaviću.

Poručili su da su protiv „podele i predaje južne srpske pokrajine“ kao i da se „razgraničenjem, kako to zamišlja Aleksandar Vučić, etnički cepa ne samo srpsko tkivo na Kosovu i Metohiji nego i ono na severu Kosova i Metohije.“

U Kosovskoj Mitrovici biće to treći protest #1od5miliona do sada, a sedmi ukupno na Kosovu i Metohiji. Proteste ne podržava Srpska lista, kao ni državni vrh Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

BONUS VIDEO:

ISPOVEST JOŠ JEDNE JUTKINE ŽRTVE: Probao je da me obljubi, a njegova sestra je sve gledala!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.