ODRŽANA SEDNICA SAVETA BEZBEDNOSTI UN O KOSOVU: Srbija se bori protiv najmoćnijih država sveta! (UŽIVO)
Ministar Dačić će u svom izlaganju dati osvrt na izveštaje generalnog sekretara Ujedinjenih nacija o radu UNMIK-a, Foto: Printscreen/Youtube

rasprava o kosovu

ODRŽANA SEDNICA SAVETA BEZBEDNOSTI UN O KOSOVU: Srbija se bori protiv najmoćnijih država sveta! (UŽIVO)

Sednica se održava na zahtev Ekvatorijalne Gvineje

Objavljeno: 09:59h

Ekvatorijalna Gvineja kao predsedavajuća Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija stavila je Kosovo na dnevni red sednice.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić predstavljao je Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku, na kojoj će biti razmatran Izveštaj generalnog sekretara o radu UNMIK-a.

Pored zalaganja za očuvanje redovne dinamike i formata sednica Saveta bezbednosti o radu UNMIK-a, kao i podrške radu ove misije u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom, ministar Dačić je u svom izlaganju dao osvrt na izveštaje generalnog sekretara Ujedinjenih nacija o radu UNMIK-a.

Pored toga, izneo je našu ocenu aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji, posebno u kontekstu niza provokativnih i jednostranih poteza Prištine u prethodnom periodu, kao i povećanog broja napada na Srbe i njihovu imovinu u Pokrajini, saopštilo je Ministarstvo.

Ambasador Ekvatorijalne Gvineje, predsedavajući Saveta bezbednosti za februar, izjavio je na konferenciji za novinare da je Savet bezbednosti odlučan da pregovorima dođe do rešenja u vezi sa Kosovom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.