LONDON JE STRAŠNO UCENIO SRBIJU U SAVETU BEZBEDNOSTI! Pravi rat za Kosovo vodi se u Njujorku
Velika Britanija danas je iznela predlog da se pitanje Kosova zauvek skine sa dnevnog reda i Srbiju je saterala u ćošak, Foto: AP

BIĆE TEŠKO

LONDON JE STRAŠNO UCENIO SRBIJU U SAVETU BEZBEDNOSTI! Pravi rat za Kosovo vodi se u Njujorku

Ovo ne sme da se desi

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Neizvesna borba vodi se u Ujedinjeni nacijama za Kosovo, a London je pred Savet bezbednosti izneo težak ultimatum Srbiji.

Kao što je Espreso pisao, vodi se žestoka bitka u Savetu bezbednosti UN oko toga hoće li se sutra na sednici raspravljati o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

Od 15 članica SB UN 10 je priznalo nezavisnost Kosova, a 5 nije. Za donošenje odluke o dnevnom redu potrebno je 9 glasova.

Kako saznajemo, Velika Britanija danas je iznela predlog da se pitanje Kosova zauvek skine sa dnevnog reda i Srbiju je saterala u ćošak.

SAD s druge strane traže da se o Kosovu raspravlja jednom godišnje, a Rusija da se umesto na svaka tri meseca kao što je to bio slučaj do sada o situaciji u južnoj srpskoj pokrajini razgovara na SB UN na svaka četiri meseca.

Naša saznanja potvrdio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

- Još uvek je sve neizvesno. Mislim da bi bilo dobro da SB sutra raspravlja o Kosovu i zbog dijaloga Beograda i Priština koji je zbog anticivilizacijskih taksi zaustavljen - kaže Dačić.

Podsetimo na glasanje o dnevnom redu nema mogućnosti ulaganja veta.

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.