TO NE TREBA NI SRBIMA, NI ALBANCIMA! Odlaganje rešavanja kosovskog problema može dovesti do sukoba u regionu
Odlaganje rešavanja kosovskog problema može dovesti do sukoba u regionu, Foto: Printscreen

pupovac poručuje

TO NE TREBA NI SRBIMA, NI ALBANCIMA! Odlaganje rešavanja kosovskog problema može dovesti do sukoba u regionu

On smatra da pitanje Kosova treba rešiti na miran način

Objavljeno:

Za Kosovo nema jednostavnog rešenja, ali odlaganje rešenja može stvarati pretpostavke za obnavljanje sukoba, a to ne treba ni Srbima ni Albancima, možda nekome treba, ali Srbiji ne treba, smatra predsednik SDSS-a i prvi čovek Srpskog narodnog vijeća, Milorad Pupovac.

foto: Fonet

- Srbiji treba unutrašnja stabilnost i rasterećenje od brojnih otvorenih pitanja, među kojima je i pitanje Kosova, kako bi mogla napredovati u međunarodnim okolnostima, pogotovo evropskim i kako bi mogla napredovati u zaštiti prava svog naroda izvan granica Srbije - kaže Pupovac.

On smatra da pitanje Kosova treba rešiti na miran način, tako da se "posluša i srpska i albanska strana" i da međunarodna zajednica pomogne da ništa od toga "što se treba rešiti ne krene u lošem smeru i ne izazove loše posledice".

- Pre svega po Srbe i golemo kulturno nasleđe i, naravno, da ne izazove loše odnose i potencijalne sukobe između Albanaca i Srba, te da ne bude povod za sukobe u drugim delovima bivše Jugoslavije, pre svega, Bosni i Hercegovini i Makedoniji - zaključuje Pupovac.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.