TU JE TAČI, NESTAO NIJE: Na odmoru sam, u ponedeljak se sastajem sa prištinskim timom za za nastavak dijaloga!
Tu je Tači, nije nestao!, Foto: BETA / ARMENIJA ZAJMI BESEVIC

oglasio se

TU JE TAČI, NESTAO NIJE: Na odmoru sam, u ponedeljak se sastajem sa prištinskim timom za za nastavak dijaloga!

Tači se oglasio nakon što je portal Zeri objavio da kosovskog predsednika već neko vreme nije na političkoj sceni i da niko ne zna gde se nalazi

Objavljeno: 14:39h

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, oglasio se i poručio da je živ, zdrav i da je na odmoru, da ne postoji nikakav zvanični dokument ili Nacrt sporazuma sa Beogradom pripremljen u Briselu, te da će se u ponedeljak sastati sa prištinskim timom za za nastavak dijaloga.

Tači se oglasio nakon što je portal Zeri objavio da kosovskog predsednika već neko vreme nije na političkoj sceni i da niko ne zna gde se nalazi.

- Neprestano sam obaveštavao dvojicu kopredsedavajućih pregovaračkog tima o svim pitanjima o kojima se do sada razgovaralo u Briselu, u poslednjoj fazi dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije - rekao je Tači za Radio Slobodna Evropa na albanskom jeziku.

- Takođe sam jasno stavio do znanja da do sada ne postoji zvanični pisani dokument ili nacrt sporazuma koji je pripremila EU. To je prirodno, jer smo u početnoj fazi pregovora za postizanje sveobuhvatnog sporazuma. U ponedeljak ću se sastati sa pregovaračkim timom kada ću im dostaviti u pisanoj formi informacije o prethodnom toku dijaloga - rekao je Tači.

Tači tvrdi da će u narednom periodu raditi u koordinaciji sa prištinskim timom za dijalog sa Beogradom, koji smatra istorijskim.

Prištinski tim za dijalog, naime, ranije je zatražio da im Tači dostavi kompletnu dokumentaciju o dosadašnjem procesu dijaloga o normalizaciji odnosa sa Beogradom, što on do danas nije učinio.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media