HARADINAJ JE UBIO VIŠE ALBANACA NEGO BILO KOJI OPTUŽENI SRBIN: Advokat Toma Fila o najnovijoj UCENI PRIŠTINE!
Potpredsednik lažne kosovske vlade Dardan Gaši izjavio da će tim Prištine tražiti formiranje suda za ratne zločine koje je na Kosovu počinila Srbija, Foto: Zorana Jevtić

advokat dao sud

HARADINAJ JE UBIO VIŠE ALBANACA NEGO BILO KOJI OPTUŽENI SRBIN: Advokat Toma Fila o najnovijoj UCENI PRIŠTINE!

Advokat Toma Fila kategoričan je u svojoj tvrdnji da je osnivanje ovakvog suda - nemoguće

Objavljeno: 18:14h

Potpredsednik lažne kosovske vlade Dardan Gaši izjavio da će pregovarački tim Prištine, čiji je i sam član, tražiti formiranje suda za ratne zločine koje je na Kosovu počinila Srbija.

Da li Priština zaista može da traži osnivanje ovakvog suda kao pandan sudu za zločine OVK?

Advokat Toma Fila kategoričan je u svojoj tvrdnji da je tako nešto - nemoguće.

- Međunarodni sud, koji je bio osnovan za zločine počinjene u SFRJ (Haški tribunal), proširio je svoju nadležnost na Kosovo i Metohiju od momenta bombardovanja, do povlačenja srpske vojske i policije sa Kosova i Metohije. Za taj period su suđeni mnogi, od tadašnjeg predsednika Srbije Milana Milutinovića, do visokih funkcionera vojske i policije - podseća Fila.

Toma Fila
Toma Filafoto: Beta

On dodaje da su Albanci to što sada traže već dobili u ovim sudskim procesima, jedino ako insistiraju da se sudi i nižim funkcionerima koji su tada bili na vlasti, ali napominje da se za to ne pravi međunarodni sud. Međutim, kako kaže, to ne bi moglo da se desi u okviru tzv. specijalizovanog tužilaštva Kosova.

- Ne. Ono je jasno namenjeno za zločine koje su Albanci počinili nad Srbima i drugim nealbancima. Haradinaj je ubio više Albanaca, nego bilo ko od Srba koji su za to bili optuženi - dodaje Fila.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.