RAMA SE ZALETEO: PREMIJERKA Srbije NIJE PISALA kolegi iz ALBANIJE, evo zašto on to nije SHVATIO
Možda nije bila dobra markica?, Foto: Espreso

opet neka pisma

RAMA SE ZALETEO: PREMIJERKA Srbije NIJE PISALA kolegi iz ALBANIJE, evo zašto on to nije SHVATIO

Pismo nije eksluzivno namenjeno Rami, već premijerima svih zemalja. Razlikuje se samo prva, početna rečenica pisma

Objavljeno:

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila je 16. novembra pismo predsednicima vlada svih zemalja i to neposredno pred glasanje o prijemu tzv. Kosova u Interpol.

Pismo nije, kako su pojedini mediji u Prištini objavili, upućeno samo albanskom premijeru Ediju Rami.

- Pismo nije eksluzivno namenjeno Rami, već premijerima svih zemalja. Razlikuje se samo prva, početna rečenica pisma - kažu u Vladi Srbije.

Ta rečenica se razlikuje u zavisno od toga da li je država čijem se predsedniku vlade Ana Brnabić obraća, priznala ili nije priznala Kosovo.

Brnabićeva je u pismu obavetila kolege širom sveta o tome kako vlast u Prištini krši Briselski sporazum, sa akcentom na tome da više od dve hiljade dana nije formirana čak ni Zajednica srpskih opština na šta se albansko rukovodstvo obavezalo.

Jedan prištinski dnevni list objavio je danas da je Ana Brnabić uputila dva pisma premijeru Albanije Ediju Rami u kojima je zatražila da Albanija još jednom sagleda poziciju podrške za Kosovo koje je proglasilo nezavisnost 17. februara 2008. godine, čime, kako je ocenjeno pokušava da pogorša odnos Albanije i Kosova.

U odgovoru premijerki Brnabić, Rama kaže da je iznenađen njenim zahtevom i "podseća je na patnje koje je Srbija izazvala na Kosovu u proteklom veku, kao i na prepreke Srbije za napore Kosova da se pridruži međunarodnim organizacijama". Stav Albanije je da je Kosovo nezavisna i suverena zemlja, naveo je albanski premijer u odgovoru premijerki Srbije, uz tvrdnju da Kosovo "ostaje neizmenjiva realnost koja je donela stabilnost u naš deo sveta".

BONUS VIDEO:

STRAVIČNA NESREĆA NA PRUZI KOD NIŠA: Voz udario u autobus i prepolovio ga, najmanje 3 poginula, među njima i DETE! 22 povređena (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Blic/Koha ditore)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.