SRBIJA TRAŽI HITNU SEDNICU SAVETA BEZBEDNOSTI UN: Predsednik Vučić nakon obraćanja javnosti, uputio zahtev!
Predsednik Vučić obratio se javnosti povodom formiranja takozvane vojske Kosova, Foto: prentscreen

oglasio se

SRBIJA TRAŽI HITNU SEDNICU SAVETA BEZBEDNOSTI UN: Predsednik Vučić nakon obraćanja javnosti, uputio zahtev!

On je rekao da je Srbija Albancima "kriva" jer se usudila da odnosi pobede u diplomatskoj borbi

Objavljeno:

Predsednik Vučić obratio se javnosti povodom formiranja takozvane vojske Kosova.

On je rekao da je Srbija želela mir, uložila ogromnu energiju i trud da sačuva stabilnost u čitavom regionu, što nije bilo nimalo lako. Takođe, dodao je, Srbija je uputila hitan zahtev za održavanje sednice Saveta bezbednosti UN.

- Bio sam na meti celokupne srpske javnosti jer sam predlagao ono što sam predlagao nešto što mi se činilo kao najbolje rešenje. Pitao bih ih da li su ovo želeli?Danas je potpuno jasno da Albanci i njihovi sponzori nisu nikad želeli dijalog. Danas je jasno da iza proglašenja vojske stoje SAD, Velika Britanija i Nemačka. Od prvog dana smo za takse govorili da je to nerazumna odluka, i za to su Albanci imali podršku, jer da nisu odmah bi bili zaustavljeni - izjavio je Vučić.

On je rekao da je Srbija Albancima "kriva" jer se usudila da odnosi pobede u diplomatskoj borbi.

- Tražim od svih tih "stručnjaka" da nam objasne na koji način su Albanci mogli da prekrše ovako sve međunarodne zakone. Njihovo objašnjenje je "Kosovo je suverena država". Pitao bih ih po kom članu te njihove "suverene države" su doneli tu odluku? Ne postoji nijedan - rekao je predsednik Srbije.

Pošto smo zaključili da je sve što su uradili suprotno međunarodnom pravu, dijalogu i radu na miru i bezbednosti u regionu, Srbija je uputila hitan zahtev za održavanje sednice Saveta bezbednosti UN i ja sam spreman da, kao predsednik Srbije, lično učestvujem na toj sednici - izjavio je Aleksandar Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.