KURTI PRIZNAO ONO ŠTO HARADINAJ NE SME: Objasnio zašto su TAKSE NEODRŽIVE! Ako ALBANIJA ne pomogne, NADRLJALI SMO!
Misli da takse nisu pogodile metu: Albin Kurti, Foto: Fonet / ap

prpa, bato!

KURTI PRIZNAO ONO ŠTO HARADINAJ NE SME: Objasnio zašto su TAKSE NEODRŽIVE! Ako ALBANIJA ne pomogne, NADRLJALI SMO!

Očekivali smo pozitivne rezulatate i daleko bolji efekat od sadašnjeg

Objavljeno: 12:10h

Predsednik pokreta Samoopredeljenje tzv. Kosova Albin Kurti izjavio se da su takse od 100 odsto prema Srbiji i BIH "odličan potez".

Međutim, Kurti nije propustio priliku da kritikuje Haradinajevu vladu koja ih je uvela, tvrdeći da su pre ove odluke trebale da se "urade bolje pripreme", tako indirektno priznavši da zbog ovih taksi trpi kosovska privreda i obični građani.

- Očekivali smo pozitivne rezulatate i daleko bolji efekat od sadašnjeg. Ipak, takse treba da ostanu. Mislim da su takse uvedene na brzaka i to je problem - ispričao je Kurti za lokalnu televiziju, a potom kazao da bi Kosovo moralo da se više okrene Alabaniji i da na taj način amortizuje eventualne probleme nastale uvođenjem taksi.

- Moramo da odemo korak dalje. Naš pokret priprema zajedničke sastanke Privredne komore Kosova i Privredne komore Albanije. Naše dve zemlje moraju da bliže sarađuju u svim aspektima, posebno kad je trgovina u pitanju. Moramo više da eksploatišemo lokalne proizvode. Ništa nismo uradili sa taksa ako ne uspemo da trište popunimo lokalnim proizvodima i obezbedimo više posla za lokalne firme - objasnio je Kurti.

BONUS VIDEO:

Srboljub Mickić upozorava na finansijske malverzacije u pokretu Dveri i otkriva da Boško Obradović svakog dana popije po 10 ceđenih pomorandži, što je mesečno 90.000 dinara!

(Espreso.co.rs/Indeksonline.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.