HANE GDE TI JE VIZA? Albanci BLOKIRALI zgradu EU u Prištini, hoće da ZABRANE ulazak EVROPSKOM KOMESARU na KOSOVO!
Hana dočekali sa transparentom, Foto: Printscreen

dramatično

HANE GDE TI JE VIZA? Albanci BLOKIRALI zgradu EU u Prištini, hoće da ZABRANE ulazak EVROPSKOM KOMESARU na KOSOVO!

Ako oni misle da je naša politička elita korumpirana, onda neka ne sarađuju sa njom

Objavljeno: 11:24h

Ekstremni albanski aktivisti okupili su se jutros ispred zgrade Evropske unije u Prištini kako bi protestovali protiv dolaska Johanes Hana na Kosovo, ali i izrazili svoje mišljenje povodom vizne liberalizacije za građane tzv. Kosova.

Oni su istakli natpis na engleskom: "Dobrodošli na Kosovo, gospodine Han! Mi smo za reciprocitet, tako da vam je potrebna viza za ulazak na Kosovo. Za vizu, treba vam 45 različitih dokumenata i 35 evra (taksa za vizu)".

Aktivista Džavit Drenori, jedan od organizatora protesta, kaže da su došli da pošalju poruku evropskom komesaru i izraze nedogodavanje prema Evropskoj uniji koja građane Kosova "drži u izolaciji" i bez vizne liberalizacije.

Po njemu, ova situacija nije krivica kosovskih vlasti već Evropske unije koja je pomogla formiranje nazavisnog Kosova, a sada ne želi da ono postane deo Evrope.

- Ako oni misle da je naša politička elita korumpirana, onda neka ne sarađuju sa njom - rekao je aludirajući na činjenicu da će Han imati sastanke sa Tačijem i Haradinajem.

BONUS VIDEO:

KURIR SA SRBIMA U BABINOM MOSTU KRAJ PRIŠTINE: Sve se čini da mi odemo odavde! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Koha.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.