ŠTA SE OVO DEŠAVA? 600 okorelih ALBANSKIH ROBIJAŠA uskoro izlazi na slobodu!
Rešili da isprazne ćelije, Foto: Nebojša Mandić

EDI RAMA PROVETRAVA ZATVORE

ŠTA SE OVO DEŠAVA? 600 okorelih ALBANSKIH ROBIJAŠA uskoro izlazi na slobodu!

Mnogi smatraju da vladina odluka o pomilovanju prilično kontroverzna i da će zahvaljujući njoj slobodu ugledati i kriminalci koji bi trebali još dugo vremena da provedu iza rešetaka

Objavljeno:

Oko 60 osuđenih robijaša napustiće zatvore u Albaniji zahvaljujući novim odlukama vlade Edija Rame o amnestiji.

Međutim, to je samo početak. Ministarstvo pravde već obrađuje nove predmete po kojima će u skorije vreme pomilovati preko 600 okorelih kriminalaca. Predmeti su već poslati Javnim tužiocima, kao i ministarstvu i uskoro će biti u proceduri za realizaciju.

Zvaničnici kažu da se uglavnom radi o osuđenima za sitne prestupe, zatim onima kojima je ostalo manje od dve godine do isteka zatvorske kazne i majkama koje robijaju.

Iz ovog programa pomilovanja isključeni su kriminalci koji su počinili zločine protiv čovečnosti, seksualni prestupnici, pedofili i oni koji robijaju zbog porodičnog nasilja.

Međutim, mnogi smatraju da vladina odluka o pomilovanju prilično kontroverzna i da će zahvaljujući njoj slobodu ugledati i kriminalci koji bi trebali još dugo vremena da provedu iza rešetaka. Tu se pogotovo misli na lica koja bi iz raznoraznih razloga mogla da pomognu državi u nekim budućim "tajnim operacijama", smatraju kritičari odluke o masovnom pomilovanju.

BONUS VIDEO:

NIKO NEĆE GLADOVATI, DRŽAVA JE UZ NAS: Protest ispred KBC u Mitrovici (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Gazetaexpress)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.