OČEKUJEMO HITNU REAKCIJU EVROPSKE UNIJE: Nebojša Stefanović o stanju u Prištini
Ministar policije zahteva odgovore, Foto: Marina Lopicic

čeka odgovore

OČEKUJEMO HITNU REAKCIJU EVROPSKE UNIJE: Nebojša Stefanović o stanju u Prištini

Niko u svetu ne osporava da Priština brutalno krši sporazume koje je sama potpisala, rekao je Stefanović

Objavljeno:

Srbija od velikih sila očekuje da čuje šta će preduzeti povodom poslednjih mera Prištine, koje kako kaže, nisu samo obična igra, već akcija usmerena na opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar policije Nebojša Stefanović.

"Očekujemo šta će preduzeti Nemačka, velike zemlje EU i same EU kod stvari koja je potpuno čista.

Niko u svetu ne osporava da Priština brutalno krši sporazume koje je sama potpisala", rekao je Stefanović i dodao da ne postoji dualtitet - "jedna i druga strana", već samo čijenica da Priština krši međunarodno pravo, sporazume koje garantuje Unmik, EU i međunarodne institucije.

Naveo je da je reč o različitom sprektru stvari koje je Priština prekršila poput ŠP-a i CEFTA sporazuma kao i da je tu i činjenica da su Srbi na Kosmetu uznemireni, jer ne znaju da li imaju normalan život, bezbednost da li mogu da očekuju nove šok bombe, da će im dizati decu iz kreveta, da li će moći da opstanu.

Upozoravamo da je sve to što radi Priština užasna stvar jer se srpski narod oseća pritisnuto za svoj život i bezbednost, kazao je on.

"Shvatamo da ovo nije samo igra prištinskih institucija koju pokazuju formalno već igra koju vode da bi sprečili da Srbi opstanu na Kosovu i Metohiji", rekao je Stefanović.

BONUS VIDEO: Emisija Kratki espreso

(Espreso.co.rs/Kurir.rs/TV Prva/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.