VREME JE DA SE TRAGEDIJA OKONČA: Evo šta Čedomir Jovanović kaže o HAOSU NA KOSOVU! NJEGOVA PORUKA ĆE NEKE NALJUTITI
Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović, Foto: Fonet

MIR!

VREME JE DA SE TRAGEDIJA OKONČA: Evo šta Čedomir Jovanović kaže o HAOSU NA KOSOVU! NJEGOVA PORUKA ĆE NEKE NALJUTITI

Jovanović je naveo da Srbi i Albanci imaju istorijsku priliku da propuštene šanse pretvore u sporazum koji bi garantovao trajno rešenje spora i u kojem bi gradjani prepoznali svoje interese

Objavljeno:

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da Beograd i Priština moraju što pre da nastave prekinute razgovore i tako "okončaju agoniju" u koju su dva društva ponovo ušla posle odluke Vlade u Prištini o podizanju carine na srpske proizvode.

"Još jednom se potvrđuje činjenica da ne možemo ostavljati Kosovo kao otvoreni problem i kriti se iza nečega što se zove 'zamrznuti konflikt'. Jedino što može biti odgovor na ovu krizu je vraćanje Vučića i Tačija za pregovarački sto i spremnost Beograda i Prištine da konačno reše problem Kosova.

"Ohrabrujuće je to što Srbija nije kontramerama odgovorila na poteze Prištine, jer bi to stvorilo samo dodatne probleme, ali nije dobro vezivati odluku o ukidanju carina sa nastavkom prekinutog dijaloga", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je naveo da Srbi i Albanci imaju istorijsku priliku da propuštene šanse pretvore u sporazum koji bi garantovao trajno rešenje spora i u kojem bi gradjani prepoznali svoje interese.

"Ukoliko to ne učinimo, i u slučaju da se ne vratimo razgovorima, sama kriza će eskalirati do te mere da će biti potpuno nebitno da li je ona vezana za povećanje carina i to ko je prvi počeo.

Zbog toga tražimo da vlasti u Beogradu nastave pregovore, bez obzira na ono što se događa, i da se na taj način pokaže da mir i trajno rešenje kosovskog problema nemaju nikakvu alternativu", dodao je on.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.