OVO JE ČISTA PROVOKACIJA, TAČI POKUŠAVA DA SE REAFIRMIŠE KAO JAK IGRAČ: Lazanski o situaciji na Gazivodama
Foto: Pritscreen

brutalno

OVO JE ČISTA PROVOKACIJA, TAČI POKUŠAVA DA SE REAFIRMIŠE KAO JAK IGRAČ: Lazanski o situaciji na Gazivodama

- Ako zauzmu Gazivode oni su izvršili i agresiju i na deo teritorije centralne Srbije' - rekao je Lazanski

Objavljeno:

Upad ROSU i zauzimanje jezera Gazivoda vojni analitičar Miroslav Lazanski ocenjuje kao ''čistu provokaciju Prištine i pokušaj Hašima Tačija da se na unutrašnjem planu reafirmiše kao jak igrač'' i da se istovremeno isprovocira Srbija i vidi šta će uraditi naše rukovodstvo.

On je naglasio da se u ovom slučaju radi o direktnom pokušaju pljačke imovine Srbije budući da jezero Gazivode, kaže, zalazi u užu teritoriju Republiku Srbije. - Ako zauzmu Gazivode oni su izvršili i agresiju i na deo teritorije centralne Srbije' - rekao je Lazanski gostujući na TV Pink.

On je potez ROSU označio provokacijom Prištine i pokušajem Tačija da se na unutrašnjem planu ''''reafirmiše kao jak igrač i odlučan lider''''.

stovremeno Priština pokušava da vidi šta Srbija može da uradi i šta će uraditi. - Država u takvoj i sličnoj situaciji postupa po utvrđenim pravilima, a to znači da se policijske i specijalne jedinice stave u stanje pripravnosti'. Lazanski je uveren da zauzimanje jezera Gazivode neće završiti kao politika svršenog čina i da će kosovske specijalne jedinice morati da se povuku jer će,kaže, Srbija takav zahtev uputiti KFOR-u i zapadnim centrima moći, pre svega SAD. - Vrlo je neobično da dan nakon razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog ambasadora u Srbiji, ROSU upada na sever KiM. To je više nego bezobrazluk Prištine i onih koji su njihovi mentori - rekao je Lazanski gostujući na TV Pink. On je naveo da Priština nikad ne preduzima bilo kakvu akciju te vrste bez saglasnosti svojih mentora.

Čak i da je reč o samostalnom potezu Prištine, Lazanski kaže da Amerikanci imaju mehanizme da ''''u roku od pola sata upozore Albance da se povuku i da to ne mogu da rade''''. - Tu nema izvlačenja da su radili ovo bez znanja Zapada - kaže Laznski. Lazanski smatra da ROSU neće moći trajno da ostanu na Gazivodama jer je NATO garantovao da nikakve specijalne jedinice neće biti prisutne na severu Kosova.

- 'žVidećemo da li je ovo provokacija da se vidi kako će Beograd reagovati i da se anulira fijasko kosovske diplomatije u UN i da se minimizira poseta predsednika Vučića Moskvić - kazao je Lazanski.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.