DA LI JE NA POMOLU FORMIRANJE NOVE OVK? Albanci DO ZUBA NAORUŽANI snimili preteću poruku Srbiji i Kosovu! SPREMNI SU ZA POKOLJ I IMAJU ZACRTAN CILJ (VIDEO)
Foto: Printscreen / Titter / Vincent Triest

ŠTA JE OVO?

DA LI JE NA POMOLU FORMIRANJE NOVE OVK? Albanci DO ZUBA NAORUŽANI snimili preteću poruku Srbiji i Kosovu! SPREMNI SU ZA POKOLJ I IMAJU ZACRTAN CILJ (VIDEO)

Video je na svom Tviter nalog postavio holandski novinar Vinsent Triest, koji radi u Albaniji

Objavljeno:
  • 73

Naoružana ekstremistička grupa, koja se predstavlja kao Albanska nacionalna armija, postavila je video u kom od kosovske vlade traži da ne "trguju" teritorijama.

Na snimku se jasno vide petorica maskiranih muškaraca, obučenih u crno, sa albanskim obeležjima. Trojica stoje s puškama, četvrti drži zastavu, dok peti izgovara tekst na albanskom.

Video je na svom Tviter nalog postavio holandski novinar Vinsent Triest, koji radi u Albaniji i koji je preveo sve na engleski.

- Tražimo od političara da prekinu da prodaju ili trguju teritorijom zarad svojih ličnih interesa. Treba da pritisnemo politički i ekonomski Grčku da povuče ratni zakon (sa Albanijom). Treba direktno da proteramo poglavara albanske pravoslavne crkve (Grka). Moramo direktno da zaustavimo razgovore o trgovini teritorijom Severne Mitrovice i Preševske doline", poručio je naoružani maskirani ekstremist na snimku.

Pogledajte video:

Novinar Trieste je u narednim postovima objasnio da je reč o manjinskoj ekstremističkoj grupi koju većina stanovništva i političara ne uzima za ozbiljno, ali, kako kaže, treba voditi računa o tome da oni postoje i da bi lako, uz dobar trening i nabavku još oružja, lako mogli postati ozbiljna pretnja.

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media