SREĆAN SAM ŠTO SAM OVDE, DIVNO SE OSEĆAM! Vučić stigao na Kosovo!
Foto: Printscreen/RTS1

sve je spremno!

SREĆAN SAM ŠTO SAM OVDE, DIVNO SE OSEĆAM! Vučić stigao na Kosovo!

Na putu ka Hidroelektrani sve je mirno, kao jezero na kojem je brana

Objavljeno: 16:30h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas boravi u poseti južnoj srpskoj pokrajini, gde će ovog popodneva obići Zubin Potok, Gazivode, a potom i Ibarsko Postenje, gde će obići gazdinstvo porodice Kovačević.

Predsednik potom ide u Poljoprivrednu školu u Lešku, a u Leposaviću će učestvovati na Biznis forumu. Program posete za danas predviđa i razgovor predsednika Vučića sa političkim predstavnicima Srba na KiM u Zvečanu.

Sva dešavanja aktuelne posete Kosovu predsednika Aleksandra Vučića možete pratiti ovde:

14.41 - Neki se raduju mom dolasku, neki ne. Što se tiče ovog centra, u njega je uloženo oko 400.000 i nadam se da će mladi iz Zubinog Potoka ga koristiti, rekao je Vučić govoreći o Centru za razvoj sporta na obali jezera Gazivode, u kojem se sada mladi iz okolnih sela okupljaju, druže i bave sportom.

foto: Printscreen/Kurir.tv

14.37 - Predsednik Srbije obilazi Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku, a kratko se obratio novinarima

14.21 - Vučić stigao u Zubin Potok

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas oko 14: 15 časova stigao je preko administrativnog prelaza Brnjak u opštinu Zubin Potok.

Na kilometar od administrativnog prelaza Brnjak, u opštini Zubin Potok, iz pravca centralne Srbije, policija preusmerava sva vozila na drugi pravac, tako da samom prelazu nije moguće prići.

14.07 - Na putevima ka hidroelektrani Gazivode, u opštini Zubin potok, prvoj tački posete predsednika Aleksandra Vučića KiM, ovog popodneva prisutne su jake snage pripadnika kosovske policije, naoružanih dugim cevima.

13: 00 - Na brani hidroelektrane Gazivode se, inače, privode kraju pripreme za doček predsednika. Zaposleni HE Gazivode postavili su na branu veliku zastavu Srbije, a Vučića dočekuje i veliki baner sa porukom "Dobro došao predsedniče Srbije", dok se na samoj brani vijore se male zastave Srbije.

Na putu ka Hidroelektrani sve je mirno, kao jezero na kojem je brana, iako je viđen konvoj KPS u pravcu Brnjaka.

foto: Filip Plavčić

Dok se vrše poslednje pripreme za doček predsednika Srbije, koji je, i pored ranijeg protivljenja privremenih institucija u Prištini, insistirao da poseti i Gazivode, na branu dolaze i građani okolnih mesta, koji žele da dočekaju šefa srpske države.

Ovako Gazivode upravo izgledaju:

Hidroelektrana Gazivode, najspornija tačka današnje posete predsednika Aleksandra Vučića, za koju su prištinske vlasti tek sinoć, i tek na intervenciju SAD i EU, dale dozvolu za obilazak, od strateškog je značaja za opstanak i budućnost Srba na Kosovu i Metohiji, a, zajedno sa Trepčom i trafo-stanicom Valac, strateški veoma važna i za Srbiju u celini.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.