REPETIRAO MI JE PIŠTOLJ PRED OČIMA, PA ME DRŠKOM UDARAO PO GLAVI! Ispovest ranjenog Srbina kojeg je napao Albanac (FOTO)
Foto: Novosti.rs / D. Zečević

STRAVIČAN NAPAD

REPETIRAO MI JE PIŠTOLJ PRED OČIMA, PA ME DRŠKOM UDARAO PO GLAVI! Ispovest ranjenog Srbina kojeg je napao Albanac (FOTO)

Veli da su, zbog svega što se dogodilo, posebno zabrinuti njegovi roditelji

Objavljeno:

Nisam se uplašio, ali još ne shvatam zašto me je neko napao bez ikakvog razloga, pa ne znam kada ću ponovo bezbedno izaći na ulicu - kaže Aleksandar Jevtić (21) iz Suvog Dola, koji je ranjen 25. juna uveče, dok se sa metkom koji mu je još u nozi oporavlja na Odeljenju ortopedije Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Seća se da je sam krenuo u šetnju, a onda ga je na raskrsnici u njegovom naselju sustigao automobil...

- U "golf" karavanu su bila dva mladića nešto starija od mene, ali je samo jedan izašao i repetirao pištolj ispred mojih očiju. Potom je stavio prst na čelo, sugerišući mi da ne reagujem, a onda me drškom pištolja udario u glavu. Kada sam se izvio od udarca, on se malo udaljio i pucao pogodivši me u potkolenicu. Srećom, ostao sam pribran i pozvao čuvare reda - kaže Aleksandar, kojeg u bolničkoj sobi sada čuva jedan pripadnik kosovske policije.

Veli da su, zbog svega što se dogodilo, posebno zabrinuti njegovi roditelji, a još ne uspevaju da se smire ni sestre koje su udate u Zvečanu i Nišu...

- Pacijent je na opservaciji, u stabilnom stanju i pripremamo ga za snimanje skenerom kako bismo tačno locirali zrno i procenili da li je hirurški zahvat moguće obaviti ovde, ili će biti neophodan transport u neku tercijarnu zdravstvenu ustanovu - kaže dežurni ortoped dr Dragiša Milović.

Planirani napadi

Direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici dr Milan Ivanović kaže da je noć pre ranjavanja srpskog mladića u Suvom Dolu kamenovana srpska ambulanta, što je bio četvrti napad tokom poslednja dva meseca.

- Albanci planski nastoje da Srbima u ovom naselju zagorčaju život i okončaju etničko čišćenje, kako bi se približili severnoj Mitrovici - smatra dr Ivanović i dodaje da se napadi ponavljaju jer izostaje kažnjavanje počinilaca...

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.