Suoptuženi: Čoviću sam milione dao na ruke!

Slučajni partneri

Suoptuženi: Čoviću sam milione dao na ruke!

- Mogao je da kaže da mi je dao i 200 milijardi i nemam šta da polemišem sa čovekom protiv koga je podneto više od 40 krivičnih prijava, zbog zloupotreba i prevara - odgovara Čović
Objavljeno: 07:58h

- Nebojši Čoviću sam dao novac na ruke u njegovoj kancelariji u FMP - rekao je u istrazi Bojan Radovanović (45), koji se nalazi na istoj optužnici sa nekadašnjim šefom Koordinacionog centra za KiM. Optužnica protiv Nebojše Čovića: Sumnjivo pribavio 10 miliona evra? Radovanović je bio vlasnik FK BASK iz Beograda i istoimenog restorana, gde je, kako je prekjuče saopštio Čović, i pisana optužnica protiv njega. Takođe, Radovanović je bio i vlasnik FK Novi Pazar i zamenik direktora DIPOS, kao i član UO FK Partizan. - Mogao je da kaže da mi je dao i 200 milijardi i nemam šta da polemišem sa čovekom protiv koga je podneto više od 40 krivičnih prijava, zbog zloupotreba i prevara. Od početka mi je jasan scenario kojim je Radovanović preko mog imena hteo da proizvede sebe u zaštićenog svedoka. Treba videti gde su pare koje je on uzeo, gde je novac od mnogih privatizacija kao na primer FK BASK, šta je radio u Partizanu. Mislim da ove stvari treba da se rasprave u sudu i tužilaštvu - rekao je juče Čović za „Blic“.

Radovanović je istrazi, osim Čovića, tereti još petoro optuženih da su delili novac, a stanove za prognane Srbe nisu kupovali ni gradili. Na taj način oštetili su budžet Srbije za oko 10 miliona evra. - Čović mi je rekao da pokrenem postupak protiv države... Dao sam mu deo novca pošto mi je država isplatila 456 miliona dinara - tvrdio je u iskazu Radovanović. Ispričao je da je Čoviću dao milione evra na ruke, ali i preko donacija za „Roto koš“, pod kontrolom Čovićevog FMP. Radovanović je naveo da je dao optuženoj sudiji Branki Krivokapić i njenom zetu, inače poznatom rukometašu, na ruke 300.000 evra. Ona je, inače, donela dve presude prema kojima je država isplatila Radovanovićevim preduzećima tačno 446.574.360 dinara. Te presude je potvrdio kasnije Apelacioni, ali ih je ukinuo Vrhovni sud. Međutim, Radovanovićeva preduzeća su otišla u stečaj i novac nije vraćen. (Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.