ĐURIĆ NAZVAO JEREMIĆA POLITIČKOM SPONZORUŠOM: Oštro komentarisanje izjave lidera Narodne stranke
Marko Đurić, Foto: AP

žestoko opleo

ĐURIĆ NAZVAO JEREMIĆA POLITIČKOM SPONZORUŠOM: Oštro komentarisanje izjave lidera Narodne stranke

Đurić smatra i da je Kosovo i Metohija tema na kojoj ne treba da se izazivaju političke tenzije i podele

Objavljeno: 20:56h

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić je za Vreme govorio o pregovorima Beograda i Prištine, a njegove izjave prokomentarisao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Jeremić je rekao da je Srbija u potpunoj defanzivi u tim pregovorima i da se moralo pregovarati na drugačiji način.

Na pitanje da prokomentariše takve navode, Đurić je rekao da kada Jeremić govori o Kosmetu, to je kao da osoba osuđena za razbojništvo govori o čuvanju banke, kao i da je on razorio pregovaračku poziciju Srbije.

- On je, sa Borisom Tadićem, najdirektnije odgovoran za prebacivanje pregovora iz UN u EU, doveo je Misiju Euleksa na Kosovo umesto Unmika, što se često zaboravlja, a ta misija je držala neke najpromimentnije Srbe u zatvoru godinama, nije zaštitila Srbe, imovinu... - naveo je Đurić.

Dodaje da je sve što je tadašnja vlast uradila po pitanju KiM - od zahteva za mišljenje Međunarodnog suda pravde, do raspuštanja najznačajnijih jedinica naših oružanih snaga, "potpuna katastrofa", te da zato nemaju moralno ni politicko pravo da govore o tome.

Vuk Jeremić
Vuk Jeremić foto: Beta

Đurić smatra i da je Kosovo i Metohija tema na kojoj ne treba da se izazivaju političke tenzije i podele, što je, kaže, krajnje neodgovorno.

- Pokušavati da gradite svoju politiku tako što ćete svojoj vladi i državi davati udarce ispod pojasa po jednoj od najosetljivijih državnih i nacionalnih tema je nedostojno ozbiljne i argumentovane političke debate. Jeremić je politička sponzoruša, kojoj je verovatno ponestalo sredstava, jer podrške u narodu nije ni imao, koji je moralno i politički bankrotirao i sada, u odsustvu bilo kakve ozbiljne politike, nastoji da po svaku cenu, poput starleta i sponzoruša iz rijaliti šoua, bude u javnosti svaki dan - rekao je Đurić novinarima.

Predsednik Narodne stranke je istakao da je Srbija u pregovorima o Kosovu i Metohiji u potpunoj defanzivi i da se moralo pregovarati na potpuno drugačiji način, a da bi sada trebalo "napraviti reviziju prioriteta", što bi otvorilo mogućnost da Srbija "nešto i dobije".

Bonus video:

Vojislav Šešelj o mitingu u Hrtkovcima

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.