BESIM HOTI PRIZNAO: Poslali smo interventnu jedinicu na sever Kosova kako ne bi dozvolili srpskim političarima da uđu!
Foto: Fonet

bez pardona

BESIM HOTI PRIZNAO: Poslali smo interventnu jedinicu na sever Kosova kako ne bi dozvolili srpskim političarima da uđu!

On je demantovao da je reč o specijalnim jedinicama ROSU, prenosi KoSSev

Objavljeno: 11:50h

Zamenik komandira kosovske policije za region Sever Besim Hoti rekao je da je na sever Kosova upućena interventna jedinica kosovske policije iz istog regiona koja sprovodi "operativni plan" u vezi sa zabranom planiranog današnjeg dolaska srpskih zvaničnika na teritoriju samoproglašene države.

On je demantovao da je reč o specijalnim jedinicama ROSU, prenosi KoSSev.

- Ne radi se o specijalnim jedinicama, već o interventnoj jedinici. Sprovodimo operativni plan koji je na snazi, a on se tiče odluke da se ne odobri poseta zvaničnika srpske vlade - naveo je Hoti.

Dodao je da je, prema njegovim informacijama, to tročlana delegacija zvaničnika, među kojima je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

On nije precizirao ko su još dve osobe, beogradski mediji su naveli da se radi o generalnom sekretaru predsednika Srbije Nikoli Selakoviću i ministru kulture Vladanu Vukosavljeviću, dok prištinski mediji pišu o ministru odbrane Aleksandru Vulinu i ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću.

"Prema informacijama i izjavama samih srpskih zvaničnika da će uprkos zvaničnoj odluci kosovskih vlasti o zabrani njihovog ulaska na Kosovo oni ostvariti planiranu posetu severu Mitrovice, Policija Kosova je u cilju ostvarivanja odluke državnih organa angažovala relevantne policijske jedinice koje će delovati u skladu sa situacijom i odlukom MIP Kosova", navodi se u saopštenju. Dodaje se da će ulazak na Kosovo biti dozvoljen samo ličnostima koje imaju službenu dozvolu vlasti. Portal Kossev ranije je javio da se na severu Kosova od jutros rasporedjuje veliki broj pripadnika specijalnih jedinica Kosova, pozivajući se na izjave svojih čitalaca sa terena. Čitaoci su tom portalu javili da se to dešava od jutros u 6 časova i da je na putevima primećen veliki broj vozila. Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.