Vučić: Novi ministar u januaru, ali i dalje ne znam ko će zameniti Gašića

Može da bude, ali ne mora da znači

Vučić: Novi ministar u januaru, ali i dalje ne znam ko će zameniti Gašića

Prema rečima premijera novi ministar odbrane biće postavljen u januaru 2016, ali nije naveo ko će na toj funkciji zameniti Bratislava Gašića
Objavljeno: 11:51h

- Ne bi trebalo da bude republičkih izbora, ne vidim razloga za to, ali to nikad ne možete da isključite, rekao je predsednik Vlade Srbije u intervjuu za Prvu TV. Da li je ovo izjava godine? Vučić u meni izaziva sažaljenje, neka odspava malo! On je rekao da republičkih izbora ne bi trebalo da bude, osim ukoliko ne dođe do drastične promene i narod postane "naročito nezadovoljan". Što se tiče novog ministra odbrane premijer tvrdi da će on biti postavljen u januaru, ali nije rekao ko će na toj funkciji zameniti Bratislava Gašića, kao ni tačan datum kad će to biti urađeno.

Vučić je najavio da bi u 2016. godini Srbija, zajedno sa odgovarajućim partnerom, mogla da kupi Luku Bar u Crnoj Gori. - Mislim da možemo da kupimo i Luku Bar i o tome sam razgovarao i sa premijerom Kine Li Kećjangom jer mi ne želimo nikakvu vrstu neprijateljskog preuzimanja. Želimo da to radimo po tržišnim uslovima i mislim da političkih problema neće biti, a ako nađemo partnera neće biti ni finansijskih, rekao je premijer. Vučić: Ako komšije ne odustanu od balističkih raketa, moraćemo da odgovorimo! Upitan po čemu će pamtiti 2015, premijer je kratko rekao: "Po radu". On je, u tom kontekstu, istakao da Srbi zaboravljaju u kakvoj smo zemlji živeli. On je ponovio plan da za nepune tri godine, do aprila 2017, bude izgrađeno višše puteva nego u periodu od 1968. do 2014.
- To je slučaj i sa železnicom, završićemo Koridor 10, kroz Grdeličku i Sićevačku klisuru, i Koridor 11, od Čačka do Preljine, i to su za nas veoma važne stvari -rekao je premijer. Vučić je najavio da će među temama sledeće runde dijaloga Beograda i Prištine, u januaru, biti odluka kosovskog Ustavnog suda o Zajednici sprskih opština, koju nije želeo da komentariše. Vučić je naglasio da je Beograd uvek spreman da vodi dijalog i da postiže kompromise, ali ne i na to da bilo ko iz okruženja ili bilo ko na svetu pomisli da može da ponižava Srbiju. (Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.