UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA NARUČENO ZA 40.000 EVRA! Novinar tvrdi da ove osobe znaju ko ga je ubio! (VIDEO) (FOTO)
Foto: Printscreen

likvidacija u mitrovici

UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA NARUČENO ZA 40.000 EVRA! Novinar tvrdi da ove osobe znaju ko ga je ubio! (VIDEO) (FOTO)

Cvetković je pozvao istražne organe da ove informacije proveri

Objavljeno: 14:54h

Novinar Stefan Cvetković održao je konferenciju za novinare pod nazivom "Koliko košta likvidacija na severu Kosova", iznoseći konkretne detalje o ubistvu Olivera Ivanovića, pokazujući pritom fotografije osoba na koja je ukazao istražnim organima.

Jedan od najupečatljivijih detalja bilo je i to da je za likvidaciju plaćeno, prema saznanjima novinara, 40.000 evra.

Pogledajte snimak sa konferencije:

On je kazao da detalje i podatke oko ubistva Ivanovića dobio uz pomoć novinara iz Prištine, ali i Albanije, ali da se s njima izlazi u javnost tek sad, iz bezbednosnih razloga.

- Imali smo informacije o postojanju više kriminalnih grupa, na teritoriji koju mi ovde zovemo sever Kosova, a ona je malo šira, i ima svoje delove i u južnoj Srbiji, i u delovima Sandžaka, i na celokupnoj teritoriji Kosova - kazao je on i dodao da su imali naznake da je jedna od njih planirala da "nešto uradi".

- Mi smo desetak dana pred sam čin imali informaciju da su na teritoriji Kosovske Mitrovice prisutna lica koja su angažovanja za izvršenje nekog kriminalnog čina, bilo je naznaka da to može da bude i likvidacija - kazao je Cvetković.

- Nažalost, nismo imali potpunu informaciju, pa se desilo to što se desilo. Želim da upoznam javnost da je grupa koja je radila na likvidaciji u Kosovskoj Mitrovici prisutna još od 12. januara, i da je imala logistiku u najmanje jednooj osobiu koja je bila ne samo logistika, već je obezbeđivala i oružje kojim je izveden čin ubistva. Informacije koje mi imamo kažu da ubistvo nije planirano za 16. januar, već za trenutak koji se ukaže da tako nešto može da bude izvršeno - kazao je on.

On kaže da su uočili lica, putem privatnih video nadzora, za koja su sumnjali da su tu zbog krivičnog dela koje je usledilo.

- Jedno lice je najmanje 14 puta od 12. do 16.januara bilo u kretanju gde je izvršen zločin - kaže Cvetković.

- Ovim podstičemo nadležne organe da utvrde šta je ovo lice radilo samo tih dana, do 16-og, na teritoriji Mitrovice.

On je pokazao i fotografiju te osobe.

foto: Printscreen

- O ovom licu saznanja ima i EULEKS. Lice je došlo 12-og, i nije napustilo Mitrovicu 16-og, kada je ubijen Ivanović, i on, i još najmanje šestoro lica su boravili u Mitrovici do večeri 18-og januara. Jedno lice ima pasoš koji nije niti kosovski, niti Republike Srbije, ostala lica imaju putne isprave koje izdaju ili prištinske vlasti, ili Republika Srbija.

Domaćin tih lica je sa teritorije Kosovske Mitrovice, tvrdi Cvetković, iz kriminalnog miljea je i poznato je vlastima.

- Obezbedilo im je boravak u dva različita objekta, koja su u vlasništvu drugih lica, koja se najčešće bave kriminalnom na teritoriji Kosovske Mitrovice - dodao je Cvetković.

On je objasnio da je njihova istraga dovela do saznanja da ovde postoji sprega kriminalnog miljea s Euleskom i kosovskom policijom, ali i lokalnom administracijom.

Postavio je i pitanje, pokazujući fotografiju, s kim je razgovaralo jedno od lica, koje je usnimljeno par sati nakon ubistva, na mestu zločina. Kaže da je reč o "službeniku", koga istražni organi poznaju.

foto: Printscreen

Ukazao je da su oni, kao novinari, pomoću video nadzora u okolini uspeli da lociraju kretanja pojedinih lica, pa se pita kako to ne mogu da urade Euleks ili kosovska policija.

- Postoji još jedno lice na koje želim da vam ukažem - kazao je Cvetković, pokazajući fotografiju službenika kosovske policije, koje je sve vreme uviđaja bio na licu mesta.

On je zatražio da se utvrdi s kim je on razgovarao telefonski i da li se tim putem može dovesti s licima koja su sumnjiva u ovom slučaju.

foto: Printscreen

Cvetković je pozvao istražne organe da ove informacije proveri, i demantuje, ako nisu istinite.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.