TUŽILAŠTVO KOSOVA SE OGLASILO: Ničeg konkretnog u otkrivanju ubice Ivanovića
Foto: Fonet

još ništa

TUŽILAŠTVO KOSOVA SE OGLASILO: Ničeg konkretnog u otkrivanju ubice Ivanovića

Za sada nema konkretnih informacija o toj saradnji

Objavljeno: 14:41h

Državno tužilaštvo Kosova intenzivno radi na otkrivanju izvršioca ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, ali do sada nema ničega konkretnog, izjavio je portparol Državnog tužioca Kosova Ekrem Ljutfiu.

- Intenzivno radimo na otkrivanju izvršilaca ubistva Olivera Ivanovića. Kad god budemo imali novih rezultata, javnost će biti informisana - izjavio je Ljutfiu za prištinsku televiziju KTV.

Ministarstvo pravde Srbije i Tužilaštvo zatražili su da se i organi Srbije uključe u istragu ubistva Ivanovića 16. januara u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ministar pravde Kosova Abeljad Tahiri je izjavio da Kosovo neće dozvoliti Srbiji da bude uključeno u istragu smrti Ivanovića, ali da je spremno da sarađuju sa Srbijom oko tog slučaja, dok će se istragom baviti policija i tužilaštvo Kosova.

Vlasti Kosova su preko Euleksa zatražile od organa Srbije informacije o vlasniku vozila iz kojeg se pretpostavlja da je pucano na Ivanovića.

Spremnost za saradnju sa organima Srbije je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem izrazio i predsednik Kosova Hašim Tači.

Za sada nema konkretnih informacija o toj saradnji.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.