NOVA FAZA DIJALOGA: Vučić i Tači za stolom u četvrtak!
Foto: Fonet

nastavlja se

NOVA FAZA DIJALOGA: Vučić i Tači za stolom u četvrtak!

Dvadesetak dana kasnije, usledio je i njegov poziv na unutrašnji dijalog o Kosovu

Objavljeno:

Predsednik Srbije i Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači sastaće se u četvrtak u Briselu na sastanku o nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Za stolom će se visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini razgovarati o formi "nove faze" pregovora i implementaciji dosad postignutih sporazuma.

Vučić i Tači su na neformalnom razgovoru Mogerinijeve bili pre više od mesec dana, a zvanična poslednja runda dijaloga Beograda i Prištine na političkom nivou održana je još početkom februara.

"Visoka predstavnica i dva predsednika razmotriće i primenu dogovora koji su do sada postignuti u dijalogu", kažu u Evropskoj komisiji. U međuvremenu su održani izbor za predsednika u Srbiji i parlamentarni na KiM, a nagovešteno je da će se dijalog nastaviti na predsedničkom nivou. Takođe, nakon sastanka početkom februara na kom su bili i tadašnji premijeri i predsednici Srbije i Kosova nije bilo izjava, a mediji su spekulisali da je "sastanak pošao naopako". Novi srpski predsednik Aleksandar Vučić je nakon poslednjeg razgovora kod Mogerinijeve rekao da je neophodno da se "ozbiljnije i hrabrije razgovara o budućim odnosima". Dvadesetak dana kasnije, usledio je i njegov poziv na unutrašnji dijalog o Kosovu. Podsetimo, Kosovo još nema formiranu vladu.

(Espreso.co.rs / b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.