SRPSKI MALIŠANI BEZ KNJIGA: Priština zabranila naše udžbenike!

TEŽAK POČETAK GODINE

SRPSKI MALIŠANI BEZ KNJIGA: Priština zabranila naše udžbenike!

Oko 100.000 udžbenika čeka na carini i pored toga što postoji saglasnost Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za njihov uvoz
Objavljeno: 18:41h

Ministar obrazovanja u Prištini, Arsim Bajrami zapretio je da, sve dok đaci u Preševu, Bujanovcu i Medveđi ne dobiju udžbenike na albanskom jeziku, koji su poslati iz Prištine kao donacija, neće dozvoliti isporuku srpskih knjiga. Prema njegovim rečima, oko 100.000 udžbenika čeka na carini i pored toga što postoji saglasnost Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za njihov uvoz.

Ipak, kako prenose "Novosti", iz Ministarstva prosvete kažu da ova donacija nije dobila njihovu saglasnost: - Ovo Ministarstvo ne odobrava uvoz udžbenika i nema praksu davanja saglasnosti na donacije i poklone. Oni navode da nastavnici mogu koristiti pomoćne nastavne materijale, koji nemaju saglasnost Ministarstva prosvete, ali da ipak na redovnoj nastavi moraju da se koriste isključivo udžbenici koji su odobreni u Srbiji. Pojedine škole su potvrdile da su distributeri nekoliko puta odbijani u Prištini, jer nisu mogli da dobiju potrebnu saglasnost za isporuku knjiga. Iz tih razloga, oni su se snalazili kako su znali, da deca ne bi ostala bez knjiga. Iako je školska godina počela pre mesec dana, neki udžbenici su stigli tek ove nedelje. (Espreso.co.rs / Izvor: Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.