ALBANCI SE BOJE OVE ŽENE VIŠE OD HARADINAJA I TAČIJA! Sada je IZNELA svoj OTROVNI stav o Preševu i Medveđi
Vlora Čitaku na sednici SB UN, Foto: Prentscren

NOVE PROVOKACIJE

ALBANCI SE BOJE OVE ŽENE VIŠE OD HARADINAJA I TAČIJA! Sada je IZNELA svoj OTROVNI stav o Preševu i Medveđi

Kosovska ambasadorka u Vašingtonu Vlora Čitaku izjavila je da ako Srbija želi da dođe do pomirenja sa Kosovom, onda mora da prihvati Kosovo kao nekog ravnopravnog i kao nezavisnu državu

Objavljeno:

Vlora Čitaku je ponovila stav sa ranijih sednica da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija nije više adekvatna platforma za reševanje problema i izazova koje Kosovo ima.

Prema njenim rečima, Kosovo je zahvalno UN za pomoć i podršku u najtežim vremenima, ali danas "nije potrebno i čak je kontraproduktivno i cinično dolaziti svaka tri mesaca i ponavljati iste priče" i to samo iz političkih razloga.

Ona smatra da se na sednicama u SB UN se ne uzima u obzir realnost:

"Zbog toga što nas Srbija ne priznaje ne znači da nemamo prava da budemo nezavnisi. Samo zato što nismo još član UN, i to zbog geopolitičkih igara, ne znači da smo manje država. Nismo savršena zemlja, imamo puno izazova i mnogo toga još treba da bude urađeno, ali razlog zbog kojeg dolazimo ovde nije to što nismo savršeni".

Kako tvrdi, ne postoji nikakvo "veliko Kosovo" ili "velika Albanija", već zajednički cilj svih Albanaca da budu jednaki građani EU.

Govoreći o položaju manjina, ona je ustvrdila da je srpska manjina najprivilegovanija u Evropi, dok je, kako tvrdi, albanska manjina u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, izložena svakodnevnoj diskriminaciji, ali da se niko zbog toga ne sastaje u UN.

"Srbija koristi ovu platformu i insistra na asimetričnoj prezentaciji, da nekako nismo isti, da su oni superiorni. Jasno i glasno da kazem - ravnopravni smo, nismo inferiorni i nezavisni smo. To je rasistički stav srpske strane", rekla je ona.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.