"ONI KOJI SU ZATVORILI VRATA DOMA MOLITVE..." Oglasio se Patrijarh Porfirije posle zabrane ulaska na KiM (FOTO)
Patrijarh Porfirije, Foto: Milan Maricic/ATAImages

NAJNOVIJE

"ONI KOJI SU ZATVORILI VRATA DOMA MOLITVE..." Oglasio se Patrijarh Porfirije posle zabrane ulaska na KiM (FOTO)

Patrijarh Porfirije se oglasio na Instagramu

Objavljeno:

Nakon odluke prištinskih vlasti da se patrijarhu Porfiriju zabrani ulazak na KiM oglasio se i poglavar Srpske pravoslavne crkve na svom Instagram nalogu.

"Sva vrata ovog sveta su otvorena za mene, kao što su i naša vrata otvorena za sve, samo su vrata moga doma, Pećke Patrijaršije, zatvorena i ne daju mi da u njega uđem.

Kao Patrijarh srpski, kao građanin i kao vernik znam i poručujem da će ta vrata, pre ili kasnije, otvoriti sam Bog. Oni koji su zatvorili vrata doma molitve, čine zlo najpre sebi, a potom i svim ljudima, oni su zatvorili vrata za svako dobro, blagoslov i sreću. Kada patrijarhu srpskom ovako uskraćuju slobodu kretanja, šta li se tek dešava sa Srbima koji žive u getima.

Ja im poručujem da izdrže jer ko izdrži do kraja taj će se spasiti. Ako su zatvorili vrata Pećke patrijaršije za srpskog patrijarha, sigurno je da ne mogu zatvoriti našu ljubav i naše dobre namere, sigurno je da je za nas, najviše na Kosovu i Metohiji, nebo otvoreno i ono će otvoriti sva vrata koje je zlo zatvorilo".

Bonus video:

13:10

KOSOVO JE POSTALO LOGOR ZA SRBE, SAMO ŠTO JOŠ NEMA VEŠALA! Miletić tvrdi: Prvo su ukinuli dinar, a onda sledi kažnjavanje

(Espreso/Kurir Web/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.