Hašim Tači na Fejsbuku: Smejem se lupanju Srbije! (FOTO)
Foto: Beta

POMINJE I MILOŠEVIĆA...

Hašim Tači na Fejsbuku: Smejem se lupanju Srbije! (FOTO)

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da očekuje od Evropske unije da tretira Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu
Objavljeno:

On je pozvao EU i da ne padne pod uticaj manipulacija Srbije oko navodnog stremljenja Kosova i Albanije za stvaranjem velike Albanije.

Tači je na profilu na Fejsbuku napisao da nema ništa gore i smešnije nego da slušaš, kako se izrazio, "lupanje Srbije" o navodnim "pokušajima za stvaranje velike Albanije".

- Sigurno ponovno aktuelizovanje ove stare propagande iz vremena (Slobodana) Miloševića nije nimalo slučajno - napisao je kosovski predsednik.

Tači smatra da ta propaganda Srbije, pored ostalog, ima dva cilja, od kojih je prvi "da legitimiše funkcionisanje velike Srbije stvorene putem genocida koji je izvršen u Bosni i Hercegovini". - Drugi cilj je da podstakne nacionalističke i ekstremističke elemente da destabilizuju i dovedu u pitanje teritorijalni integritet Kosova - naveo je on. Srbiji, prema Tačiju, nije smetala Albanija kao nezavisna i suverena država:

"Tokom susreta u dijalogu u Briselu bez imalo srama, nekoliko puta, su kazali da Srbija preferira da vodi dijalog sa Albanijom, a ne sa Kosovom".

- Međutim, tako nešto se neće nikada dogoditi, jer je Kosovo nezavisna i suverena država i nepovratna realnost - kaže Tači. Kosovski predsednik je naveo i da je" kampanja orkestrirana i da je vodi Srbija, a da su je pripremili isti protagonisti koji su 20 godina ranije radili stari zanat". - Nažalost, EU u njenoj naivnosti u odnosu na Kosovo postaje žrtva propagande iz Srbije. Kao posledica nisu slučajnost ponašanje i izjave nekih zvaničnika EU, koje su u saglasnosti sa izjavama zvaničnika Srbije kada se obraćaju Kosovu - naveo je on. Tači je naveo i da "od Srbije ne očekuje da se odrekne svojih snova o vraćanju Kosova pod njen režim" iako se, kako je istakao "zna da je to nemoguće".

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.