NA JARINJU UHAPŠEN SRBIN KOJI JE KRENUO NA SAHRANU: Lazara izvukli iz kolone, nastavlja se teror na severu KiM
Foto: EPA/Stringer

STRAŠNO

NA JARINJU UHAPŠEN SRBIN KOJI JE KRENUO NA SAHRANU: Lazara izvukli iz kolone, nastavlja se teror na severu KiM

Navodi se da je trenutak koji je Priština izabrala za privođenje Lazara J. pokazuje direktnu i sračunatu nameru Kurtija

Objavljeno:

Srbin Lazar J. iz Zvečana uhapšen je danas od strane tzv. kosovske policije na Jarinju, dok je sa porodicom, prijateljima i sunarodnicima krenuo na sahranu tragično stradalog Stefana Nedeljkovića koji će biti ispraćen na večni počinak u Vrnjačkoj Banji, saopštila je Kancelarija za KiM.

"Ovaj nečovečni i necivilizacijski čin pokazuje svu antisrpsku prirodu i pravo lice režima Aljbina Kurtija i Prištine kojima ništa nije sveto, pa i trenutak najveće tuge i žalosti Srba koriste za ugnjetavanje i obračun sa našim narodom", saopštila je Kancelarija za KiM.

Iz tog tela ističu da se Srbima na Kosovu i Metohiji ruše i skrnave grobovi, a sada se Srbi hapse u trenutku kada na večni počinak ispraćaju svog sunarodnika, što je nezabeleženo bilo gde u svetu, ali će i na ovu torturu međunarodna zajednica ostati nema.

"Lazar je bez razloga izveden iz automobila, u kome se nalazio i priveden je na prelazu Jarinje, dok je ostala kolona Srba koja je krenula na sahranu nastavila put Vrnjačke Banje. Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je advokata koji pokušava da utvrdi sve okolnosti njegovog hapšenja", saopštili su iz kancelarije.

Navodi se da je trenutak koji je Priština izabrala za privođenje Lazara J. pokazuje direktnu i sračunatu nameru Kurtija i njegovih ekstremista da Srbima zagorčaju život, da ih hapšenjima, lažnim optužnicama, prebijanjima, vređanjima po nacionalnoj osnovi nateraju da napuste svoja vekovna ognjišta i sever Kosova i Metohije etnički očiste od Srba.

"Za sve to vreme međunarodna zajednica ćuti i nemo posmatra iživljavanje i progon Srba, nevoljna da urazumi Kurtija i spreči ga da zapali bure baruta na ovim prostorima", zaključuju iz Kancelarije za KiM.

Bonus video: Ispraćaj stradalog Stefana Nedeljkovića

00:46

Ispraćaj stradalog Stefana Nedeljkovića

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.