PROČITANA OPTUŽNICA PROTIV SRĐANA TRAJKOVIĆA: Srbin uhapšen na Kosovu se izjasnio o krivici
Slađan Trajković, Foto: Društvene mreže

terete ga za navodni ratni uločin

PROČITANA OPTUŽNICA PROTIV SRĐANA TRAJKOVIĆA: Srbin uhapšen na Kosovu se izjasnio o krivici

Advokat Trajkovića Dejan A. Vasić izjavio je da je uložen prigovor na ponašanje tužilaštva.

Objavljeno:

Slađan Trajković iz Severne Mitrovice, kog Specijalno tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin na Kosovu u periodu od 1998. do 1999. godine, izjasnio se na današnjem ročištu u Osnovnom sudu u Prištini da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Advokat Trajkovića Dejan A. Vasić izjavio je da je uložen prigovor na ponašanje tužilaštva.

- Mi smo prigovorili na ponašanje tužilaštava u pogledu dostavljanja i obelodanjivanja dokaza, jer nam još uvek neke dokaze nisu dali. Nadam se da ćemo taj propust u toku postupka nekako da anuliramo. Danas je optužnica pročitana, Trajković se izjasnio po svim tačkama da nije kriv. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost, pa nisam u mogućnosti da govorim o optužbama i samim radnjama koje mu se neosnovano stavljaju na teret - rekao je advokat Dejan A. Vasić.

Sledeća faza, kako kaže advokat, je prigovor na optužnicu i dokaze.

- Mi ćemo to brižljivo da pripremimo i imaćemo šta da kažemo u jednom i u drugom prigovoru, a nakon toga ćemo da vidimo kako će sud po tim prigovorima da reši - rekao je Vasić.

Današnjem ročištu prisustvovala je porodica Slađana Trajkovića, a nakratko mu je bilo dozvoljeno i da vidi unuku. Supruga Slađana Trajkovića, Suzana, ističe da je porodica uverena u njegovu nevinost i da će se boriti da to dokažu.

- Psihički se drži nekako. Sve vreme trlja ruke gde su mu lisice bile postavljene. Izgleda da su ga jako stegle. Nadamo se i verujemo u pravdu i nadamo se da će Bog biti na našoj strani - rekla je Suzana Trajković.

Podsetimo, prethodna dva ročišta, na kojima je trebalo da bude pročitana optužnica, bila su odložena jer tužilaštvo nije dostavilo kompletnu dokumentaciju advokatu optuženog.

Trajković je uhapšen 15. decembra prošle godine u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici i od tada se nalazi u pritvoru. Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova je protiv njega podiglo optužnicu za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu od 1998. do 1999. godine, u selu Reznik u opštini Vučitrn i okolnim selima.

Inače, Trajković je početkom novembra prošle godine, zajedno sa drugim kolegama, napustio policiju tzv. Kosova u znak protesta protiv nasilja koje vlasti u Prištini sprovode nad Srbima na severu.

Bonus video: PREDSEDNIK VUČIĆ U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Razgovori o ključnim principima regionalne saradnje i politike proširenja EU

02:04

PREDSEDNIK VUČIĆ U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Razgovori o ključnim principima regionalne saradnje i politike proširenja EU

(Espreso/Kosovo Online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.