MARIGONA JE SILOVANA I UBIJENA: Objavljena presuda, jedan je dobio DOŽIVOTNU, drugi 15 godina!
Marigona Osmani, Foto: Društvene mreže

zlostavljanje

MARIGONA JE SILOVANA I UBIJENA: Objavljena presuda, jedan je dobio DOŽIVOTNU, drugi 15 godina!

U trenutku kada je predsednik sudskog veća objavio presudu, salom su se prolomili aplauzi i ovacije "bravo"

Objavljeno:

Osnovni sud u Uroševcu danas je objavio presudu Dardanu Krivaći i Arberu Sejdiju za ubistvo osamnaestogodišnje Marigone Osmani iz Uroševca, prenosi Gazeta ekspres.

Krivaća je osuđen na doživotni zatvor, a Sejdiu na 15 godina zatvora, kao pomagač prilikom ubistva.

U trenutku kada je predsednik sudskog veća objavio presudu, salom su se prolomili aplauzi i ovacije "bravo".

Krivaća i Sejdiu su takođe optuženi i za silovanje i pomaganje u silovanju, ali ih je Sud zbog nedostatka dokaza oslobodio te optužbe.

"Optuženi Dardan Krivaća oslobođen je optužbe za krivično delo 'silovanje', jer nije dokazano da je optuženi počinio to krivično delo. Optuženi Arber Sejdiu oslobođen je optužbe za krivično delo 'pomaganje u izvršenju krivičnog dela silovanje', takođe zbog nedostatka dokaza", rekao je predsednik sudskog veća.

Prema navodima iz optužnice, Dardan Krivaća je 21. avgusta 2021. godine, oko 10.14 časova, u svom stanu u Uroševcu, bez njenog pristanka, primorao preminulu Marigonu Osmani na polni odnos, koji je praćen mučenjem, na način da ju je prvobitno silovao u dnevnoj sobi, a nakon obavljenog seksualnog čina ju je golu poslao u kupatilo, odakle ju je nasilno poslao u spavaću sobu. Marigona je vremenom, zbog teškog zdravstvenog stanja, usled učinjenog nasilja izgubila sposobnost otpora, te ju je Krivaća još dva puta seksualno zlostavljao.

Od 10.56 do 14.43 Krivaća je uzeo štap i zajedno sa Sejdijom ušao u prostoriju i udarao Marigonu u različite delove tela, nanevši joj veliku fizičku i psihičku bol.

Devojka je od udaraca zadobila višestruke povrede, a smrt je usledila kao direktna posledica prebijanja, kao i hemoragični i traumatski šok, koji su posledica spoljašnjeg krvarenja i unutrašnjeg krvarenja, od preloma kosti donje vilice, preloma rebara, leve ključne kosti, vratnih pršljenova. Došlo je i do epiduralnog i subduralnog krvarenja u zadnjem delu velikog i malog mozga, delimične rupture kičmene moždine na vratu.

00:26

Hapšenje osumnjičenog za teško ubistvo na Voždovcu

(Espreso/Kosovo online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.