NE PRISTAJE NA UCENE PRIŠTINE: Vučić ne ide na Kosovo! (FOTO)
Foto: Fonet

ODLUČIO!

NE PRISTAJE NA UCENE PRIŠTINE: Vučić ne ide na Kosovo! (FOTO)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće otići na Kosovo u okviru predizborne kampanje, jer ne želi da pristane na ucene Prištine...
Objavljeno:

- Ne idem na Kosovo, ne dolazi u obzir takva vrsta pritiska niti cirkus koji pravi Priština, rekao je Vučić gostujući u emisiji Oko RTS-a.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je rekao da su Tači, Mustafa i Hodžaj u dopisu pisali jedno, kako bi međunarodnoj zajednici pokazali da su fini, a preko medija puštali nekakve uslove, a sve to, kaže, ne dolazi u obzir.

Izrazio je nadu da će Srbi na KiM razumeti njegovu odluku i motive.

Predsednički kandidat i premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sutra neće ići na miting u Leposavić na Kosovu.

foto: Zorana Jevtić

- Da li ću da dolazim sa (Aleksandrom) Vulinom, (Nebojšom) Stefanovićem ili nekim trećim, neće mi oni naredjivati. Taj film nećete da gledate, rekao je Vučić i dodao da odustao od posete Leposaviću jer ne želi da izlaže neprijatnosti Srbe sa Kosova.

On je rekao da ne želi da ga neko ucenjuje i vrši pritisak na njega i da Albanci sa Kosova "jedno plasiraju u svojim medijima" u Prištini, a drugo govore pred Evropskom unijom "kako bi rekli da su fini".Vučić je rekao da veruje da će Srbi sa Kosova "listom glasati za mir i stabilnost".

On je dodao da će sutra u Leposaviću biti održan predizborni skup i da će na njemu govoriti, kako je rekao "drugi ljudi za koje ne traže Bog zna kakvo odobrenje".

Ranije danas tzv. ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je da je premijeru i kandidatu za predsednika Srbije Aleksandru Vučiću dozvoljena poseta Kosovu u sredu 29. marta i da će ona trajati tri sata.

Na konferenciji za medije sa ministrom inostranih poslova Luksemburga, Hodžaj je rekao da je "posle mnogo uslovljavanja", odlučeno da se Vučiću dozvoli poseta Kosovu.

foto: Reuters

On je rekao da je to bila teška odluka za Vladu Kosova, zbog, kako se izrazio, poslednjih provokacija Srbije, ali da je ona ipak doneta u duhu dobre volje prema međunarodnim prijateljima Kosova - Nemačkoj i Evropskoj uniji.

Prištinski mediji su juče javili da je Vlada Kosova odlučila da "uslovi" Vučićevu posetu time da u delegaciji ne budu ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i odbrane Zoran Đorđević, kojima je Vlada Kosova prethodno zabranila ulazak na Kosovo.

Hodžaj nije rekao da li je taj uslov postavljen Vučiću prilikom davanja dozvole da poseti Kosovo.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.