"OSTAJEMO DOK PRIŠTINA NE POVUČE ODLUKU O ZABRANI PROLAZA SRPSKIH KAMIONA": Srpski vozači na blokadi u Rudaru
Rudare, Foto: Printscreen/Kosovo Online

blokada puta

"OSTAJEMO DOK PRIŠTINA NE POVUČE ODLUKU O ZABRANI PROLAZA SRPSKIH KAMIONA": Srpski vozači na blokadi u Rudaru

„Naš zahtev je da se puste kamioni sa srpskim tablicama i onda normalno, popustićemo i mi svi, a naši kamioni natovereni su tu i čekaju"

Objavljeno:

Vozači kamiona koji su napravili blokadu na magistralnom putu Niš-Priština u selu Rudare, kod Kuršumlije, i ne dozvoljavaju prolaz kamionima sa kosovskim tablicama, poručuju da se sa tog mesta neće skloniti dok se ne omogući prolaz srpskih kamiona i robe u suprotnom pravcu.

Kažu da od kako su blokirali put dozvoljavaju prolaz samo putničkim automobilima i upozoravaju da mere mogu biti radikalizovane u slučaju neispunjavanja njihovih zahteva.

Vozač kamiona Milan Nikolić rekao je za Kosovo onlajn da je sa kolegama na putu od juče i da je ova blokada ujedno vid podrške srpskom narodu na KiM.

„Mi smo ovde od sinoć od 18 sati u znak protesta zbog blokade naših kamiona, srpske robe i srpskih tablica. Ovde smo, na neki način i u znak podrške srpskom narodu na Kosovu, celu noć nismo spavali“, rekao je Nikolić.

Kazao je da su se vozači snašli za piće, hranu i vodu i da očekuju da pristigne još ljudi. Njihov cilj je, kako kaže, da se omogući normalan prolaz kamionima iz Srbije.

„Ostajemo ovde dok se ne ispune naši zahtevi. A oni su da se puste kamioni sa srpskim tablicama i srpskom i inostranom robom. Ovde trenutno nesmetano prolaze putnička vozila samo sa kratkim zadržavanjima, a ne prolaze teretna vozila, kombiji, autobusi i mini busevi. Nismo imali nikakvih incidenata i problema, osim što je narod nestrpljiv. Oni nisu krivi ni za šta, kao ni mi. Imam nekoliko kamiona koji su u blokadi od četvrtka, odnosno od kad je stupila na snagu odluka vlasti lažne države Kosovo da se zabrani ulazak srpske robe i vouila sa srpskim tablicama“, naveo je Nikolić.

Nebojša Vukadinović je rekao za Kosovo onlajn da kamiondžije iz Srbije samo odgovaraju na odluke Prištine.

„Ovo su kontramere, oni ne dozvoljavaju da naši kamioni prolaze, ne dozvoljavamo ni mi njima prolaz“, istakao je Vukadinović.

On kaže da za sada prolaze samo putnički automobili, ali da postoji mogućnost i da srpski vozači blokiraju saobraćaj u potpunosti.

„Naš zahtev je da se puste kamioni sa srpskim tablicama i onda normalno, popustićemo i mi svi, a naši kamioni natovereni su tu i čekaju. Nije bilo incidenata. Momci koji su ovde rekli su da će radikalizovati zahteve, može da bude i totalna blokada“, rekao je Vukadinović.

(Espreso / Kosovo Online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.