OGLASILA SE SELMA MURATOVIĆ, SESTRA DUŠANA OBRENOVIĆA: "Moj brat nevin leži u zatvoru, niko ne zna zbog čega!"
Selma Muratović, Foto: Kurir

PROTEST PODRŠKE U ZVEČANU

OGLASILA SE SELMA MURATOVIĆ, SESTRA DUŠANA OBRENOVIĆA: "Moj brat nevin leži u zatvoru, niko ne zna zbog čega!"

Ona je poručila da nema nikoga sem svog brata i moli da se pusti na slobodu jer ništa nije kriv.

Objavljeno:

ZVEČAN - Na protestu podrške za Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića u Zvečanu, potresnim rečima okupljenima se obratila i Dušanova sestra Selma Muratović.

Ona je poručila da nema nikoga sem svog brata i moli da se pusti na slobodu jer ništa nije kriv. Tokom govora, tokom kog nije mogla da obuzda emocije i suze, Selma je rekla da je tokom posete u pritvoru videla brata svog isprebijanog i te slike je i dan danas progone.

1 / 12 Foto: Kurir

- Ja sam Selma Muratović, sestra Dušana Obrenovića. Navršilo se dve nedelje od kako su mi oteli brata, kako su ga uhapsili bez ikakve krivice dok je mirno sedeo na zemlji i protestovao protiv nepravde i protiv sile. Dve nedelje kako strahujemo i strepimo za njega, dve nedelje koje su kao dve godine. Svaki dan je muka. Кada sam ga posetila u pritvoru bio je sav pretučen i prebijen, te slike njega sa povredama me i danas bole. Šta je moj Dušan bilo kome kriv? Šta je nažao uradio? Ništa. Nikoga ne mrzimo, nikome zlo ne mislimo, a drže ga u zatvoru kao najvećeg kriminalca. Da li to neko na svetu, u Evropi vidi? Da li neko vidi njegove rane, naš muk? Da li neko vidi dokaze da su nevini? Želim da pružim podršku i Radoševoj porodici, znam koliko im je teško, muka nas je okupila. Samo tražimo slobodu, pravo i pravdu za Dušana i Radoša jer ništa nisu krivi. Hvala svima koji nas nisu zaboravili i koji se bore da istina o Dušanu i Radošu izađe na videlo - poručila je Selma.

Kako se podseća, Dušan Obrenović i Radoš Petrović uhapšeni su pre 16 dana prilikom mirnih protesta Srba u Zvečanu zbog ulaska Iljira Pecija, novoizabranog gradonačelnika Zvečana u opštinsku zgradu uz podršku kosovske policije.

Peci je imenovan na tu funkciju posle izbora u ovoj opštini na severu Kosova, na kojima Srbi, koji su većina, nisu učestvovali.

Bonus video:

00:48

OTIŠLA SAM NA KOSOVO JER MI JE UJAK BIO RANJEN! Delibašić o teroru nad Srbima: Albanci su srušili grobni spomenik mojoj majci

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.