PENZIONER IZ BEOGRADA UHAPŠEN NA JARINJU: Nisu mi ni lekove dali da ponese
Granični prelaz Jarinje, Foto: Espreso.co.rs

SA SUPRUGOM SE UPUTIO U PEĆ

PENZIONER IZ BEOGRADA UHAPŠEN NA JARINJU: Nisu mi ni lekove dali da ponese

Petković je naveo da je o hapšenju obavestio izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka

Objavljeno:

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da su danas na Jarinju pripadnici Kosovske policije uhapsili 72-godišnjeg penzionera Branka Banjca iz Beograda.

Kako se navodi u saopštenju Petkovića, Banjac je uhapšen danas kada se sa suprugom uputio u Peć na ročište povodom rešenja imovinskog spora koji ona vodi.

Petković je naveo da je o hapšenju obavestio izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

"Njega su pred suprugom pripadnici Kurtijeve policije odveli u pritvorni centar, a uprkos tome da je Branko operisao kičmu i da boluje od visokog pritiska, nije uspeo da ponese ni torbu sa lekovima usled postupanja Kosovske policije. Kancelarija za Kosovo i Metohiju je odmah angažovala advokatski tim za odbranu, a lično sam kontaktirao i porodicu kako bih ponudio svaku vrstu dodatne pomoći, a o svemu sam direktno obavestio i Miroslava Lajčaka", kaže Petković.

Dodaje da supruga uhapšenog Branka, koja je rodom iz Peći poseduje kuću u centru tog grada koja je konfiskovana od strane Pošte Kosova, zbog čega je ona pokrenula sudski spor za povraćaj imovine, a ročište je zakazano za sutra.

"Dakle, činjenica je da Branko nema apsolutno nikakve veze sa sporom koji se vodi na Kosovu i Metohiji i da je uhapšen kao vid zastrašivanja i odmazde Kurtijevih institucija kako bi porodica odustala od spora. Branko je u više navrata posećivao Pećku Patrijaršiju bez ikakvih problema, a danas je uhapšen uoči sudskog spora koji vodi njegova supruga što dodatno pokazuje motive ovog političkog hapšenja", kazao je Petković.

Bonus video:

00:14

Kolona vozila na prelazu Jarinje

(Espreso/ Kosovo online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.