VUČIĆ U SARAJEVU UPOZORIO: Ne nazivajmo sve ovde prisutne državama! Srbija neće biti džak za udaranje!
Foto: AP

aludirao na kosovo

VUČIĆ U SARAJEVU UPOZORIO: Ne nazivajmo sve ovde prisutne državama! Srbija neće biti džak za udaranje!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Sarajevu da je lepo što će predsednici vlada sa samita izaći sa još jednom deklaracijom, ali je upozorio da će, čim se sastanak završi, opet biti svađa i sukoba
Objavljeno: 15:27h

Učesnicima sastanka lidera zapadnog Balkana u Sarajevu se obratio i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je na počeku govora upozorio da se "sve države ne nazivaju državama", aludirajući na Kosovo.

- Molim domaćine da ne nazivaju sve ovde prisutne državama, jer ni ja to ne radim. U pitanju je sentiment Srbije, i ovo ne govorim zbog kampanje (misli na to što su rekli "predstavnik države Kosovo", za Isu Mustafu, mada nigde nema zastave ni simbola Kosova).

- Naši odnosi su dobri na skupovima, jer tad pričamo o ekonomiji. Kad se oni završe onda pričamo samo o politici, ili ne pričamo uopšte - rekao je Vučić.

Vučić je podsetio da je pre tri godine u Berlinu razgovarano o izgradnji auto- puta Niš-Priština-Drač.

- Da li mi danas svi verujemo u EU perspektivu? Svi se nadamo, ali ne znam, znamo li ishod? Stalno se rokovi pomeraju. U Srbiji više datume niko ne pominje. Čini mi se da je tako i na mnogim drugim mestima na Zapadnom Blakanu. Voleo bih da je evropska perspektiva nešto jasnija. Podstićemo konkurenciju, veći stepen inovativnosti, povećan stepen trgovine među zemljama članica, povećanje proizvodnje i zaposlenosti - rekao je Vučić i dodao.

- Moramo otvoreno adresirati nase probleme i o njima govoriti. Kad smo mi za nesto odgovrni, svi o tome pričaju. Kad je neko drugi, onda se to gura pod tepih.

Vučić je rekao da je očigledno da mnogi ljudi ne žele da vide ovo kao jedinstven prostor, ali da mi želimo.

- Srbija neće biti džak za udaranje, jer mi to nikome ne radimo. Svaku reč merimo sto puta pre nego sto bilo šta kažemo o nekoj od zemalja regiona, rekao je Vučić.

BOSANSKI MEDIJI BRUJE O PRATNJI ALEKSANDRA VUČIĆA: Kako je premijer stigao na zvaničnu večeru (VIDEO)

Vučić je rekao da je svaki razgovor blagotvoran i delotvoran, rekao je premijer odgovrajući na pitanje brojnih bosanskih novinara koji su želeli da čuju njegovo mišljenje o aktuelnoj situaciji u regionu. Izlazeći iz sale za pres konferencije, a nakon završetka samita premijera zemalja zapadnog Balkana, poručio: - Svaki razgovor je blagotvoran i delotvoran. Gde god imamo mir i stabilnost, to je nešto što je pohvalno. Da li će biti bolje, od nas zavisi - rekao je novinarima.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Sarajevu da je lepo što će predsednici vlada sa samita izaći sa još jednom deklaracijom, ali je upozorio da će, čim se sastanak završi, opet biti svađa i sukoba.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.