NOVI NAPAD NA KOSOVSKE SRBE: Opljačkana kuća Dragiše Mirića, zavladao veliki strah
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Kosovo Online

UŽAS

NOVI NAPAD NA KOSOVSKE SRBE: Opljačkana kuća Dragiše Mirića, zavladao veliki strah

Novi užas na Kosovu i Metohiji

Objavljeno: 18:36h

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da predstavnici međunarodne zajednice treba da budu svesni da srpski narod na KiM živi u konstantnom strahu za sopstveni život zbog najrazličitijih zuluma kojima su svakodnevno izloženi, a povodom novog incidenta u kojem je sinoć obijena i opljačkana kuća Dragiše Mirića u selu Batuse.

"U selu Batuse kod Kosova Polja noćas je obijena i opljačkana kuća Dragiše Mirića, dok se on nalazio van svog doma. U ovom srpskom selu danas živi oko 300 Srba, a ovakvi incidenti samo doprinose da se oni osećaju nebezbedno i kao mete albanskih huligana i izgrednika. Nema dileme da ovakvi događaji ne doprinose smirivanju tenzija na terenu i Srbima koji su ostali da žive u ionako otežanim uslovima života na prostoru KiM direktno ugrožavaju egzistenciju i održiv ostanak i opstanak na njihovim vekovnim ognjištima", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kako se dodaje, Kancelarija za KiM očekuje da provalnici budu uhapšeni i procesuirani.

"Kontinuirani napadi na Srbe direktna su posledica poruka neodgovornih političara iz Prištine, koji seju mržnju prema svemu srpskom, a politikom nekažnjavanja daju vetar u leđa huliganima i podstiču nove napade koji za cilj imaju da unesu nemir među Srbima", navodi se u saopštenju.

(Espreso/Kosovo online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.