Vučić poručio u Prokuplju: Nisam došao po vaše glasove, nego da kažem da srpsko srce neće prestati da kuca za Kosovo!
Foto: Printskrin/RTS

100 godina od Topličkog ustanka

Vučić poručio u Prokuplju: Nisam došao po vaše glasove, nego da kažem da srpsko srce neće prestati da kuca za Kosovo!

Premijer Vučić, koji je predvodio ceremoniju u Prokuplju, i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik položili su lovorove vence uz intoniranje državne himne
Objavljeno: 14:08h

Centralna državna ceremonija povodom obeležavanja stogodišnjice Topličkog ustanka održana je u Prokuplju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Obraćajući se prisutnima, premijer Aleksandar Vučić je rekao da taj ustanak zauzima posebno mesto ne samo u srcima i pamćenju već u čitavoj istoriji srpskog naroda i Velikog rata.

foto: Printskrin/RTS

Svečanost je počela verskim obredom i polaganjem venaca kod spomenika Topličanima palim u ratovima 1912-1918. i žrtvama Narodnog ustanka 1917. godine.

Premijer Vučić, koji je predvodio ceremoniju u Prokuplju, i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik položili su lovorove vence uz intoniranje državne himne.

foto: Printskrin/RTS

Obraćajući se građanima, premijer je rekao da Toplički ustanak zauzima posebno mesto, ne samo u srcima i pamćenju, već i u čitavoj istoriji srpskog naroda i Velikog rata.

- Nisam došao po vaše glasove ovde, već to da vam kažem i da kažem da srpsko srce i danas kuca za Kosovo i Metohiju i ne mogu da ga zaustave.

- Naša Srbija još stoji, jača, da se bori za svaki život u njoj, da zna kuda ide i šta joj je činiti, i još važnije danas Srbija je naučila sve važne lekcije i zna do čega dovode podele - rekao je Vučić na svečanosti u Spomen-kompleksu Topličkim junаcimа u Prokuplju.

foto: Printskrin/RTS
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.