NAPAD NA SRPSKE DEČAKE: Na Badnje veče Albanci pucali na Srbe, KFOR odgovorio da povratak srpske vojske nije moguć
Foto: Promo

usijanje

NAPAD NA SRPSKE DEČAKE: Na Badnje veče Albanci pucali na Srbe, KFOR odgovorio da povratak srpske vojske nije moguć

U razmaku od nekoliko sati grupa Albanaca pretukla je Stefana Tomića (18) iz Klokota dok se sa bratom vraćao s ponoćne Božićne liturgije u Crkvi Svetog Petra i Pavla u Klokotu

Objavljeno:

Nakon što je srpskom narodu tokom proteklih mesec dana onemogućen normalan život, kretanje i sloboda, nakon što je poglavaru SPC patrijarhu Porfiriju zabranjen dolazak u Pećku patrijaršiju prištinski režim nastavlja sistematski da napada i zastrašuje Srbe na Kosovou i Metohiji.

Na Badnje veče 6. januara u Gotovuši kod Štrpca ranjeni su dečaci Stefan (11) i Miloš Stojanović (21). Na njih je iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac Azem Kurtaj pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, koji se nekoliko sati nakon incidenta predao policiji.

U razmaku od nekoliko sati grupa Albanaca pretukla je Stefana Tomića (18) iz Klokota dok se sa bratom vraćao s ponoćne Božićne liturgije u Crkvi Svetog Petra i Pavla u Klokotu.

Osim “oštre osude” napada na srpsku decu iz Evrope na Badnje veče stigao je i odgovor KFOR-a da nema potrebe za povratkom Vojske Srbije i oružanih snaga Republike Srbije na teritoriju KiM.

Američki i evropski zvaničnici stižu narednih dana u Beograd, 12. januara dolazi i savetnik u američkom Stejt departmentu Derek Šole.

Da li odbijanjem srpskog zahteva za povratkom dela snaga bezbednosti na KiM, Kfor ima pojačanu odgovornost prema srpskom narodu u južnoj pokrajini?

Šta bi međunarodne snage stacionirane na KiM trebalo da garantuju svim zajednicama, uključujući i Srbe u južnoj pokrajini?

Ko sve stoji iza napada na srpsku decu?

Gosti “Usijanja”:

Milovan Drecun predsednik Odbora za KiM Skupštine Srbije

Veljko Nestorović urednik na portalu “Kosovo online”

Urednik i voditelj: Jelena Pejović

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.