SMEŠNO ILI TUŽNO? Usvojen nacrt rezolucije za formiranje vojske Kosova! (FOTO)
Foto: Reuters

ma dajte!

SMEŠNO ILI TUŽNO? Usvojen nacrt rezolucije za formiranje vojske Kosova! (FOTO)

Skupština samoproglašenog Kosova usvojila je nacrt rezolucije o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u "vojsku Kosova", a inicijativu nije podržala Srpska lista
Objavljeno: 23:27h

Vlada samoproglašenog Kosova, prema ovoj rezoluciji, ovlašćena je da što pre koordiniše i dostavi skupštini strategiju za transformaciju BSK-a u "vojsku Kosova".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: AP

U ostalim delovima rezolucije izražava se posvećenost članstvu u NATO, da vlada, skupština i druge institucije samoproglašenog Kosova koordinišu svoje obaveze da zajedno sa NATO i SAD rade na razvoju kapaciteta i novog mandata oružanih snaga.

OSTAĆEMO NEOBRAZOVANI, ALI NEĆEMO ODUSTATI! Kako je jedna BG škola od uspešne postala škola suza i protesta! (FOTO)

Predlog rezolucije usvojen je nakon rasprave na popodnevnoj sednici skupštine, koju je o modalitetima transformacije inicirao poslanik Daut Haradinaj, uz podršku poslanika opozicije, prenosi RTS.

Premijer samoproglašenog Kosova Isa Mustafa rekao je tokom rasprave da je Kosovo ispunilo sve uslove da dobije oružane snage, ali da međunarodni partneri Kosova zahtevaju da formiranje vojske može da se postigne kroz ustavne promene.

On je dodao da od Srpske liste nije dobijena saglasnost za promenu Ustava i transformaciju BSK-a.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.