"1999. SU ME ISTERALI IZ RODNE KUĆE, A SADA NEKO PONOVO TO ŽELI!" Okupljeni na barikadama poslali snažnu poruku!
Snežana Mladenović, Foto: TV Most

NE DAJU SE

"1999. SU ME ISTERALI IZ RODNE KUĆE, A SADA NEKO PONOVO TO ŽELI!" Okupljeni na barikadama poslali snažnu poruku!

Okupljeni na barikadama u Ibarskoj Slatini i Lešku poslali su poruku svima

Objavljeno:

Majke, sestre i supruge sa kolegama, komšijama, rođacima i prijateljima u Lešku i Ibarskoj Slatini, ističu, brane slobodu i budućnost svoje dece. Oni poručuju da nisu kriminalci već obični građani koji čuvaju svoja ognjišta i bore se da njihova deca žive, igraju se i uče u slobodi.

Samohrana majka Snežana Mladenović, raseljeno lice iz Uroševca sa dvoje dece, traži pravo da živi u slobodi.

"1999. su me isterali iz rodne kuće, a sada neko ponovo želi da me protera, dok ja zahtevam da naša deca žive kao i sva druga u Evropi u dvadesetom veku", ističe Snežana.

Ona je upitala, kako je rekla, one koji odlučuju o sudbini Srba u Prištini čime i zašto su zaslužili ovaj rat.

Kosovo
foto: TV Most

Maja Ivanović, majka četvoro dece i Jela Kovačević koje rade u obrazovnim ustanovama u Leposaviću ističu da im je želja da pošalju poruku celom svetu da braniti slobodu nije kriminal.

"Ovde smo po ko zna koji put i ko zna koji dan, mi smo samo pošten narod koji pošteno živi i ovde ćemo ostati da bi našoj deci pružili bolje sutra", kaže Maja Ivanović.

"Poručujemo celom svetu da mi nismo kriminalci, već samo želimo mir", ističe Jela Kovačević.

Kosovo
foto: TV Most

Poslovođa u rudniku Trepča, otac četvoro dece, Ratomir Milojević traži pravo da sa porodicom mirno živi u rodnoj Sočanici.

Kosovo
foto: TV Most

"Ovde su mi živeli deda i pradeda, želim da i ja i moja deca ostanemo ovde. Želimo da svet vidi da nismo kriminalci, već goloruki narod koji ne želi da ratuje, već samo brani živote i slobodu", rekao je Milojević i poručio da protesti nisu upereni protiv Albanaca već da Srbi zahtevaju da mirno žive jedni pored drugih ako već ne mogu zajedno.

Okupljeni na barikadama u Ibarskoj Slatini i Lešku poslali su poruku svima da će se svim sredstvima boriti i da neće odustati od težnje da sačuvaju mir i slobodu za sebe i svoja pokolenja.

(Espreso / TV Most)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.