"DOZVOLITE MU DOSTAVU LEKOVA PE NEGO ŠTO BUDE KASNO": Petković zabrinut za zdravlje UHAPŠENOG Srbina!
Dejan Pantić, Foto: EPA/Stringer, Printscreen

određen mu je pritvor

"DOZVOLITE MU DOSTAVU LEKOVA PE NEGO ŠTO BUDE KASNO": Petković zabrinut za zdravlje UHAPŠENOG Srbina!

Direktor Kancelarije za KiM poziva nadležne da pomognu

Objavljeno:

Nakon određivanja jednomesečnog pritvora Srbinu sa Kosova Dejanu Pantiću, u javnost je dospela i informacija o tome da je uskraćen za medicinsku terapiju. Tim povodom na Tviteru se oglasio direktor Kancelarije za KiM Petar Petković apelujući da se Petroviću omogući pravo na lečenje.

Petar Petković
Petar Petkovićfoto: Printscreen/TV Pink

On je u svojoj objavi na društvenoj mreži označio specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i Misiju Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu, Euleks.

"Ima li Dejan pravo na život? Ima li Dejan pravo na lečenje? Ili su mu sva ta prava uskraćena samo zato što je Srbin? Dozvolite dostavu lekova Dejanu pre nego što bude kasno! Da li neko u Evropi vidi ovo Kurtijevo iživljavanje ili vide samo barikade?", upitao je Petković.

Pripadnici Kurtijeve kosovske policije uhapsili u subotu na administrativnom prelazu Jarinje Dejana Pantića, bivšeg pripadnika kosovske policije koji je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio ovu instituciju, a koji je do tada bio angažovan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici.

Dejan Pantić rođen je 1966. godine u Kosovskoj Mitrovici, oženjen je i otac je troje dece.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.