BARIKADE NA SEVERU KOSOVA: Tenzija se oseća u vazduhu, stižu nove grupe MEŠTANA!
Kosovo, Foto: Printscreen/Youtube/Kosovo Online

PROTESTI SRBA

BARIKADE NA SEVERU KOSOVA: Tenzija se oseća u vazduhu, stižu nove grupe MEŠTANA!

U pojedinim ulicama Leposavića sinoć je uočen džip Kfora koji prati situaciju parkiran povremeno na različitim mestima

Objavljeno: 10:06h

Srbi koji protestuju zbog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića i dalje su na barikadama. Sever Kosmeta blokiran je i od strane policije tzv. Kosova, a preko prelaza Brnjak i Jarinje ne može se ni peške. Protekla noć je bila jedna od najdužih za Srbe u opštini Leposavić, napetost zbog najave iz Prištine kako će barikade biti silom uklonjene, međutim, nije pokolebala veliki broj ljudi koji je celu noć proveo na otvorenom.

Jutro u Lešku i Ibarskoj Slatini protiče mirno. Barikada u Sočanici je sinoć dodatno ojačana duž magistralnog puta Leposavić - Kosovska Mitrovica. Mirno je ali napeto, znatno hladnije uz kišu koja je tokom noći prestala da pada. Meštani se razmenjuju po grupama, jutros jedni su ušli u automobile da se malo ugreju i odmore, dok je istovremeno stigla nova grupa da pruži podršku.

Kosovo
foto: Printscreen/Youtube/Kosovo Online

U pojedinim ulicama Leposavića sinoć je uočen džip Kfora koji prati situaciju parkiran povremeno na različitim mestima. Srbi protestuju zbog neosnovanog hapšenja Dejana Pantića na Jarinju u subotu popodne, o kome porodica od tada ne zna ništa.

Da podsetimo, pripadnici Rosu upali su juče pod punim naoružanjem i s blindiranim vozilima, u objekat velike brane na jezeru Gazivode. Oni su radnika kojeg su zatekli isterali sa objekta i poskidali i isekli srpske zastave koje se tamo nalaze. Nešto posle 21 čas čule su se rafalna paljba i detonacija u Rudaru kod Zvečana. Ne zna se ko je pucao.

(Espreso / Kosovo online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.