ODLAŽU SE IZBORI NA SEVERU KOSOVA? Osmani pomenula kada će se znati tačan datum
Foto: PrintscreenYoutube

odlažu se izbori

ODLAŽU SE IZBORI NA SEVERU KOSOVA? Osmani pomenula kada će se znati tačan datum

Osmani je najavila da će datum izbora biti objavljen danas ili sutra

Objavljeno:

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani je posle sastanka sa političkim partijama rekla da su se dogovorili da vanredni izbori na severu budu odloženi za april, piše RTS.

Vjosa Osmani je izjavila, posle sastanka sa političkim partijama, da će tačan datum izbora na severu biti objavljen danas ili sutra, nakon što se obavi i konsultacija sa organima bezbednosti, prenose mediji u Prištini.

- Došli smo do zaključka da ih treba odložiti za april, tačan datum biće objavljen danas ili sutra. Imali smo punu saglasnost za mesec april 2023. Svi predstavnici političkih partija su pokazali visoku odgovornost u odnosu na živote građana, koji moraju biti obezbeđeni i zaštićeni po svaku cenu, uprkos činjenici da kosovska policija ima dovoljne kapacitete, kriminalne bande na severu su uspeli da uplaše građane i učešće bi bilo veće. Kako bismo osigurali što veće učešće, sigurnost građana i posmatranje od strane domaćih i međunarodnih organizacija, doneli smo ovu odluku - rekla je između ostalog Osmani.

Vjosa Osmani
Vjosa Osmanifoto: PrintscreenYoutube

Podsetimo, na Jarinju je danas uhapšen Srbin Dejan Pantić, koji je bio integrisani pripadnik kosovske policije, a Srbi sa severa Kosova okupljaju se i postavljaju barikade. Okupljeno je oko 1.000 meštana a prisutni su i pripadnici Kfora i Euleksa.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.