Tači: Srbi i Albanci moraju da grade mostove, a ne zidove (FOTO)
Foto: Beta

Eh, da je uvek bilo tako

Tači: Srbi i Albanci moraju da grade mostove, a ne zidove (FOTO)

- Rušenje zida u Kosovskoj Mitrovici je rešavanje unutrašnjeg pitanja i danas su prevladale demokratske vrednosti, dodao je premijer Kosova Isa Mustafa
Objavljeno: 23:53h

- Zid na mostu u Mitrovici, koji razdvaja, je srušen. Slažem se sa Federikom Mogerni, mi moramo graditi mostove, a ne zidove. Dijalog deluje, napisao je Tači večeras na svom Tviter nalogu. Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je na konferenciji za novinare u Prištini da je rušenje zida u Kosovskoj Mitrovici rešavanje unutrašnjeg pitanja i da su danas prevladale demokratske vrednosti. On je rekao da zid nije bio deo dijaloga sa Srbijom u poslednjoj rudni dijaloga u Briselu, i da se o tom pitanju razgovaralo samo sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini.

foto: Fonet

- Sve što smo uradili jeste rešavanje jednog unutrašnjeg problema putem unutrašnjih vlasti, uz medjunarodnu podršku. Nismo se takmičili snagom, nismo demonstrirali populizam. Mislim da su prevladale vrednosti i demokratsko ponašanje. Opština je delovala na osnovu sporazuma, kazao je Mustafa, a prenose mediji.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.