DW: Sastanak propao, DA LI ALBANCI SPREMAJU NAPAD na sever Kosova i Metohije?
Foto: Fonet

Iza kulisa

DW: Sastanak propao, DA LI ALBANCI SPREMAJU NAPAD na sever Kosova i Metohije?

Osim bilateralnih sastanaka sa posrednicom EU u dijalogu Federikom Mogerini i jedne zajedničke fotografije zbog domaćina i javnosti, među delegacijama nije bilo ozbiljnog razgovora, jer su im pozicije u potpunosti suprostavljene
Objavljeno: 11:51h

Nemački radio Dojče vele u emisiji na albanskom jeziku jutros prenosi, pozivajući se na neimenovane izvore, da je sastanak delegacija Beograda i Prištine, sinoć u Briselu, "u potpunosti propao", a na srpskoj strani, prema saznanjima, rastu strahovanja da Priština ne odustaje od ideje napada na Srbe na severu Kosova.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Šta se prošle večeri dogodilo u Briselu, na drugom sastanku Beograda i Prištine na visokom nivou, nije saopšteno, a učesnici sastanka su sinoć u Briselu poštovali dogovor sa visokom predstavnicom Federikom Mogerini da ne daju izjave novinarima.

Tačnije, ovaj put to je poštovala i prištinska delegacija. Bar formalno.

foto: Fonet

Nemački radio Dojče vele na srpskom jeziku jutros podseća da je delegacija Prištine prošle sedmice odmah po završetku sastanka prekršila postignuti dogovor o "nekomentarisanju druge strane", na šta ih je, dan kasnije, morala da podseća sama Mogerini.

"Da li je njena poruka "manje komentarisanja, više angažovanja" bila uzrok sinoćnjeg napuštanja sastanka u Briselu bez izjava učesnika Ili dve strane, tokom tri sata razgovora sa posrednicima EU, jednostavno nisu došle ni do jednog pomaka ili preseka koji se mogao predstaviti građanima na čije živote se odnosi", pita nemački radio.

Isti radio, međutim, u emisiji na albanskom jeziku ima mnogo više "saznanja", uključujući to da je "sastanak u potpunosti propao i da nije bilo nikakvih rezultata".

Dojče vele navodi, pozivajući se na neimenovane, mada prepoznatljive izvore, da, "osim bilateralnih sastanaka sa posrednicom EU u dijalogu Federikom Mogerini i jedne zajedničke fotografije zbog domaćina i javnosti, među delegacijama nije bilo ozbiljnog razgovora, jer su im pozicije u potpunosti suprostavljene".

BONUS VIDEO:

DEPONIJA U SRCU BEOGRADA! U podzemni prolaz kod Vuka ni pacovi ne smeju da privire (1. deo)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.