KURTI PROGOVORIO O USTOLIČENJU PATRIJARHA PORFIRIJA NA KOSOVU: "Bilo bi dobro..."
Aljbin Kurti, Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

OGLASIO SE

KURTI PROGOVORIO O USTOLIČENJU PATRIJARHA PORFIRIJA NA KOSOVU: "Bilo bi dobro..."

Kurti je tokom sinoćnje pres konferencije, gde je pored njega bio i šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Suniog na pitanje zašto je "Priština zabranila dolazak direktoru Kancelarije za KiM na ustoličenje patrijarha Porfirija" rekao da je najvažnije da je došao patrijarh

Objavljeno:

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je mnogo značajnije što je na Kosovo došao patrijarh Porfirije, nego da je došao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Kurti je tokom sinoćnje pres konferencije, gde je pored njega bio i šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Suniog na pitanje zašto je "Priština zabranila dolazak direktoru Kancelarije za KiM na ustoličenje patrijarha Porfirija" rekao da je najvažnije da je došao patrijarh i da bi crkva trebalo da deluje van politike.

Treba da se fokusiramo na patrijarha koji je dobio dozvolu. To je vrlo dobro i on može da ode do patrijaršije. Bilo bi dobro da se kao poglavar Srpske pravoslavne crkve distancira od Kremlja i osudi invaziju Rusije na Ukrajinu i na taj način doprinese miru i bezbednosti", zaključio je Kurti.

(Espreso / Kosovo online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.