Tači: Sastanak u Briselu nije bio lak, sa priznavanjem Kosova se već počelo
Foto: Fonet

nakon pregovora

Tači: Sastanak u Briselu nije bio lak, sa priznavanjem Kosova se već počelo

Tači novinarima rekao, da se nada da su razgovori pomogli liderima Srbije da shvate da je "Kosovo nezavisna država" koja ima svoje ustavne zakone i koja radi u skladu sa njima
Objavljeno:

Sastanak u Briselu nije bio lak, ali je bio neophodan kako bi se spustile tenzije i nastavilo s razgovorima o daljoj normalizaciji odnosa, rekao je Hašim Tači.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Mi smo zadovolji što se ovaj sastanak dogodio jer smo na pozive na rat iz Srbije odgovorili pozivima na mir i pozivima za integraciju u EU i NATO. Ne postoji alternativa dijalogu u budućnosti", izjavio je kosovski predsednik Hašim Tači..

Tači je posle razgovora na kojem su učestvovali predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić kao i kosovski predsednik Isa Mustafa, novinarima rekao, da se nada da su razgovori pomogli liderima Srbije da shvate da je "Kosovo nezavisna država" koja ima svoje ustavne zakone i koja radi u skladu sa njima. Na konstataciju novinara da je predsenik Srbije Nikolić tokom večeri već poručio da neće biti razgovora o priznavanju nezavisnosti Kosova Tači je rekao da misli da se sa priznavanjem nezavisnosti Kosova već počelo i to će se, kako je dodao, dogoditi "korak po korak kroz pregovore". Kosovski predsednik je rekao i da je tokom večere u Briselu bilo reči o uklanjaju zida na mostu u Kosovskoj Mitrovici kao i da je prištinska strana zatražila da se "srpske paralelne bezbednosne strukture" uklone sa severa jer, one, kako tvrdi, krše bezbednost i sigurnost tog dela regiona. Mi smo ponovili i da oni koji su pokrenuli voz sa nacionalističkim motivima iz Srbije ka Kosovu ne bi trebalo da se ponašaju kao golubovi mira, već da se uzdrže od takvih akcija u budućnosti jer će Kosovo reagovati u skladu sa svojim zakonima”, rekao je Hašim Tači.

BONUS VIDEO

ESPRESO INTERVJU Miša Vacić

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.