UHAPŠEN MONSTRUM POVEZAN SA SILOVANJEM DEVOJČICE (11) U PRIŠTINI: Noćna mora TRAJALA mesecima!
Ilustracija, Foto: Profimedia

HOROR!

UHAPŠEN MONSTRUM POVEZAN SA SILOVANJEM DEVOJČICE (11) U PRIŠTINI: Noćna mora TRAJALA mesecima!

U poslednjih nekoliko dana prijavljena su još najmanje tri slučaja seksualnih napada na maloletnice - u Gnjilanu, Istoku i Klini

Objavljeno:

Još jednom muškarcu uhapšenom u vezi sa silovanjem 11-godišnje devojčice u Prištini, Osnovno tužilaštvo odredilo je danas meru pritvora od 48 sati. Broj uhapšenih u vezi sa ovim slučajem sada je porastao na 12.

Slučaj višestrukog silovanja devojčice stare 11 godina u Prištini, koji je potresao kosovsku i regionalnu javnost, dogodio se krajem avgusta meseca ovde godine, prenosi KoSSev.

Prema prvim informacijama policije tada, nju je silovalo pet osoba, kako se sumnja, u intervalu od sedam sati. Svi su uhapšeni, a među njima je bio i maloletnik.

Potom se ispostavilo da je slučaj iz avgusta zapravo drugi, a da je ista devojčica bila žrtva seksualnog napada i u junu mesecu ove godine, zbog čega su naknadno uhapšena još šestorica muškaraca.

Takođe, kako je nedavno saopštio kosovski ministar Dželjalj Svećlja, informacije pokazuju i da je ista maloletnica silovana više od godinu dana.

Kako navodi tužilaštvo, a prenosi Koha, sumnja se da je muškarac kojem je danas određena mera pritvora devojčicu takođe silovao u mesecu junu.

Ujedno, iz tužilaštva preciziraju da je u pitanju punoletni muškarac.

Njegovim hapšenjem broj uhapšenih muškaraca, osumnjičenih da su u nekoliko odvojenih slučajeva silovali 11-godišnju devojčicu u Prištini, popeo se na 12.

Silovanje
foto: Profimedia

Inače, ovaj slučaj pokrenuo je više stotina demonstranata koji su protestovali ispred zgrade Vlade.

Njihove poruke tada su bile upućene pre svega pravosudnim institucijama. Smatraju da je nesankcionisanje uključenih u ovaj slučaj neprihvatljivo, traže ostavke tužilaca i sudija koji su bili uključeni i sumnjaju da je „nasilje učinjeno uz posredovanje države“.

Do sada je, a u vezi sa istim slučajem, više visokih funkcionera Kosovske policije podnelo ostavku, odnosno razrešeno dužnosti.

U poslednjih nekoliko dana prijavljena su još najmanje tri slučaja seksualnih napada na maloletnice - u Gnjilanu, Istoku i Klini.

1 / 7 Foto: Profimedia

Upravo zbog brojnih prijava o uznemiravanju i seksualnim napadima na Kosovu, u kojim su u velikom broju slučajeva žrtve maloletne osobe - tužioci svih tužilaštava na Kosovu juče su imenovali koordinatore za krivična dela protiv seksualnog integriteta.

Bonus video:

06:09

BRZE VESTI 14.09.2022. 10:55

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.